Skocz do zawartości

[przerzutka przednia] XTR FD-M985 która wersja ?

nonamed

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, jestem już po kontakcie z conajmniej 5 sklepami rowerowymi i chyba mam jakiegoś pecha, albo ludzie pracujący są niekompetentni...

Potrzebuję przerzutki przedniej XTR do korby dwurzędowej 2x10 42x30 z mocowaniem Direct Mount (do ramy) bez mocowania pod środek suportu (płyty BB)...

Z tego co udało mi się ustalić są dwie wersje XTR-a do napędów 2x10 , jedna z oznaczeniem FD-M985-E2 (dla korby z blatem max 38-40T) i druga wersja FD-M985-E (dla max. tarczy 40-44T)... Doszedłem do tego sam, bo żaden ze sklepów nie był w stanie mi powiedzieć jakiego dokładnie modelu potrzebuje i czym różni się wersja E od E2 .... Na tym jednak nie koniec, bo z tego co wiem ta sama przerzutka jest w wersji z mocowaniem BB (płytą pod środek suportu) i bez niej... I tutaj moje pytanie jest takie, czy ta płyta jest odkręcana i robi się normalna wersja bez płyty BB czy są to jeszcze dwa różne rodzaje tego samego modelu... Wersja bez płyty jest praktycnie nieosiągalna, nie udało mi się przynajmniej znaleźć, ale w instrukcji do przerzutki jest wymienioa... Na zdjęciach ciężko mi to stwierdzić czy po odkręceniu tej płyty mamy normalne otwory montażowe do ramy czy jednak różnią się między sobą.... Zdjęcia:

Wersja z płytą BB:

$T2eC16RHJG!E9nm3qVlCBR(LlJdYYw~~60_12.J

Bez  płyty:

124411423-260x260-0-0_shimano+shimano+xt

Na zdjęciach widać jakby otwory montażowe różniły się... Wersja bez płyty ma regulację położenia wysokości podczas przykręcania, a z tamtego zdjęcia wygląda jakby tej możliwości nie było. Może ktoś miał styczność i pomoże rozwiać moje wątpliwości ?

Pozdrawiam

Napisano

sobie czytałem ten dokument ale nie znajduje tam odpowiedzi czy płyta BB jest odkręcalna i robi sie wersja jak to ujmują "FD-M985 without BB plate". ...

• Mod Team
Napisano

chyba mam jakiegoś pecha, albo ludzie pracujący są niekompetentni...

Zdecydowanie ludzie są niekompetentni w 90% przypadków. Odnośnie przerzutki, nie wiem czy po odkręceniu blachy będzie to czego szukasz, ale zawsze można to sprawdzić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...