nonamed Napisano 18 Kwietnia 2013 Napisano 18 Kwietnia 2013 Witam, jestem już po kontakcie z conajmniej 5 sklepami rowerowymi i chyba mam jakiegoś pecha, albo ludzie pracujący są niekompetentni... Potrzebuję przerzutki przedniej XTR do korby dwurzędowej 2x10 42x30 z mocowaniem Direct Mount (do ramy) bez mocowania pod środek suportu (płyty BB)... Z tego co udało mi się ustalić są dwie wersje XTR-a do napędów 2x10 , jedna z oznaczeniem FD-M985-E2 (dla korby z blatem max 38-40T) i druga wersja FD-M985-E (dla max. tarczy 40-44T)... Doszedłem do tego sam, bo żaden ze sklepów nie był w stanie mi powiedzieć jakiego dokładnie modelu potrzebuje i czym różni się wersja E od E2 .... Na tym jednak nie koniec, bo z tego co wiem ta sama przerzutka jest w wersji z mocowaniem BB (płytą pod środek suportu) i bez niej... I tutaj moje pytanie jest takie, czy ta płyta jest odkręcana i robi się normalna wersja bez płyty BB czy są to jeszcze dwa różne rodzaje tego samego modelu... Wersja bez płyty jest praktycnie nieosiągalna, nie udało mi się przynajmniej znaleźć, ale w instrukcji do przerzutki jest wymienioa... Na zdjęciach ciężko mi to stwierdzić czy po odkręceniu tej płyty mamy normalne otwory montażowe do ramy czy jednak różnią się między sobą.... Zdjęcia: Wersja z płytą BB: Bez płyty: Na zdjęciach widać jakby otwory montażowe różniły się... Wersja bez płyty ma regulację położenia wysokości podczas przykręcania, a z tamtego zdjęcia wygląda jakby tej możliwości nie było. Może ktoś miał styczność i pomoże rozwiać moje wątpliwości ? Pozdrawiam
kalafior Napisano 19 Kwietnia 2013 Napisano 19 Kwietnia 2013 Trzeba sobie poczytać: http://techdocs.shimano.com/media/techdocs/content/cycle/SI/SI_5M90A/SI-5M90A-002-00-ENG_v1_m56577569830726458.PDF
nonamed Napisano 19 Kwietnia 2013 Autor Napisano 19 Kwietnia 2013 sobie czytałem ten dokument ale nie znajduje tam odpowiedzi czy płyta BB jest odkręcalna i robi sie wersja jak to ujmują "FD-M985 without BB plate". ...
Mod Team Puklus Napisano 19 Kwietnia 2013 Mod Team Napisano 19 Kwietnia 2013 chyba mam jakiegoś pecha, albo ludzie pracujący są niekompetentni... Zdecydowanie ludzie są niekompetentni w 90% przypadków. Odnośnie przerzutki, nie wiem czy po odkręceniu blachy będzie to czego szukasz, ale zawsze można to sprawdzić.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.