Skocz do zawartości

[łańcuch] Jak łańcuch do kasety Shimano CS-HG50 9-speed

BonusPL

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Za niedługo będę musiał wymienić łancuch w moim rowerze. Obcenie śmigam na łańcuchu CN-HG53 108 ogniw i taki sam planuję kupić, ale chciałbym się dowiedzieć czy jakaś inna firma produkuje dobre łańcuchy w tej cenie, które będą kompatybilne z moją kasetą.

Napisano

Jeśli ograniczeniem ma być cena to alternatywą jest KMC. Trochę drożej Sram, a najlepszym wyborem będzie łańcuch C9 ale cena zniechęca. Kompatybilne będą wszystkie łańcuchy pod 9 rzędów (są i tacy co używają bardziej trwałych łańcuchów 8 rz z napędem 9rz) ale pod jednym warunkiem - stary łańcuch nie jest bardzo rozciągnięty co prawie na pewno oznacza zużycie kasety uniemożliwiające jej współpracę z nowym łańcuchem.

• Mod Team
Napisano

Było już kilka głosów skargi na connexa ze wyciągnął sie po 2000km ... moze w dobie kryzysu spadła jakość ?? mowa o seri 9, ja natomiast używam serii 8 do kaset 9 rzędowych i póki co to mój faworyt.

Napisano

To co kupić serię 8 dedykowaną dla 8 rzędów dla mojej 9 rzędowej kasety ?

Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2

Napisano

Ee no n połowę to nie ze trzy dychy bodaj :D

A może sram pc 971 ? Albo coś ?

Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2

Napisano

A może łańcuch z Carrefoura?Za 34,99 zł sprzedają łańcuchy pasujące do kaset 9 rzędowych.

Wysyłane z mojego ALCATEL ONE TOUCH 991D za pomocą Tapatalk 2

• Mod Team
Napisano

Bardzo ambitny pomysł, w sam raz na konkurs jak najszybciej zajechać kasete. Mi sie udało w 700km ;) i to nie na byle łańcuchu z Carrefoura :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...