siimon Napisano 17 Kwietnia 2013 Napisano 17 Kwietnia 2013 Jestem już na końcówce składania roweru na sezon ale jak to zwykle bywa pojawia się dużo wątpliwość. Jestem w posiadaniu ramy BMC Four tuned z damperem Roch Shox SID. Szkopuł w tym, że po pierwsze jest to dość stara rama a po drugie mocno "styrana" czyli muszę doliczyć 200 zł za malowanie a wgniecenie na ramie zostaje. Mam możliwość sprzedaży tej ramy za około 300zł dzięki czemu w mojej kieszeni jest 500zł, które mogę przeznaczyć na ramę HT, np Leader Fox Maxx lub coś od Krossa. Podsumowując: Czterozawiasowy full po przejściach VS Fox Maxx/Level/El Nino itp Główne przeznaczenie to maratony MTB. Nie oczekuję, że ktoś zdecyduje za mnie ale obydwie możliwości wydają mi się równie dobre lub równie złe potrzebny mi jakiś element, który przeważy szale na jedną ze stron. pozdrawiam
Roonin Napisano 17 Kwietnia 2013 Napisano 17 Kwietnia 2013 Wydaje mi się że skoro maratony to nie musi być full no i zyskujesz na wadze która w tym wypadku jest istotna. To pod warunkiem że starą ramę możesz sprzedać za rozsądne pieniądze ( znaczy masz kupca).
siimon Napisano 17 Kwietnia 2013 Autor Napisano 17 Kwietnia 2013 Wagi na razie nie biorę pod uwagę bo ten kilogram czy dwa to zawsze mogę zrzucić z jeźdźca Kupiec jest i stąd właśnie moje pytanie bo już muszę się zdecydować.
panSocjolog Napisano 17 Kwietnia 2013 Napisano 17 Kwietnia 2013 Tak naprawdę to musisz sobie odpowiedzieć na czym ci się lepiej jeździ, i na czym jesteś w stanie pojechać szybciej. Ja bym się skłaniał ku HT, no ale to ja
c1ach Napisano 17 Kwietnia 2013 Napisano 17 Kwietnia 2013 Jeśli nie łączy Cię z tym fullem jakaś sentymentalna więź, to ja bym się poważnie zastanowił nad sprzedażą dopóki jest wart cokolwiek. Jeśli ma dodatkowo wgniotkę, to tymbardziej Chociaż wiadomo, że HT to już nie to samo. ps. odnoszę wrażenie, że Twój BMC to jest wirtual, a nie 4 - zawias.
Mod Team anarchy Napisano 19 Kwietnia 2013 Mod Team Napisano 19 Kwietnia 2013 (wirtual to czterozawias )podobnie jak niektóre jednozawiasowce (np trek, czy stara Kona)co do samego roweru-kwestia jak Ci się jeździ na nim, gdzie te maratony, gdzie i jakie wgniecenie, przestarzała rama wcale nie musi być zła, jeśli chcesz mienić tylko pod wpływem impulsu "mieć nowe/inne" to przemyśl to raz jeszczeI pamiętaj, że zawsze możesz fula "zablokować" a HT nie ufulowisz no chyba że oponą 2,4
paszczaq Napisano 19 Kwietnia 2013 Napisano 19 Kwietnia 2013 I pamiętaj, że zawsze możesz fula "zablokować" a HT nie ufulowisz no chyba że oponą 2,4 Jeśli wejdzie w ramkę
c1ach Napisano 19 Kwietnia 2013 Napisano 19 Kwietnia 2013 (wirtual to czterozawias ) podobnie jak niektóre jednozawiasowce (np trek, czy stara Kona) Oj tam, wiesz o co chodziło. Wózek dziecięcy to też nie samochód, mimo że obydwa mają po cztery koła
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.