Skocz do zawartości

[amortyzator] Fox po serwisie działa dziwnie.

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Oddałem mojego Foxa F100 RL Fit do autoryzowanego serwisu producenta. Wczoraj po założeniu go do roweru zauważyłem dosyć niepokojące zachowanie amortyzatora: przy uginaniu i odbijaniu wydaje dzwięk jakby pracował na sucho tzn. dzwięk jak gdyby coś ocierało. Dodatkowo regulacja tłumienia odbicia prawie w ogóle nie działa tzn. przez 3/4 ustawień nie ma żadnej zmiany, dopiero 3 ostatnie kliknięcia powodują minimalną zmianę charakrterystyki. Mimo to na maksymalnym tłumieniu odbicia amor pracuje tak jak podobny fox przy ustawionym odbiciu na 1 stopień poniżej połowy zakresu. Przed serwisem wszystko było ok. Moje pytanie brzmi: co może być nie tak (za rzadki olej lub w ogóle jego brak?!) i czy to możliwe żeby autoryzowany serwis Foxa spartolił sprawę serwisu?

Napisano

Inżynieria Rowerowa lubi sobie nie zdążyć na czas, więc by mnie to nie zdziwiło. Ja musiałem w góry jechać bez przedniego hamulca, bo "nie wyrobiliśmy się"...

Napisano

Amortyzator trafił już do Inżynierii dzięki uprzejmości kolegi. Na razie czeka na swoją kolej jednak w poniedziałek mają do mnie zadzwonić i powiedzieć co i jak. Jutro będę tam osobiście i postaram się dowiedzieć jak najwięcej. Do tej pory nie zawiodłem się na Inżynierii więc liczę, że i tym razem staną na wysokości zadania.

Trzymajcie kciuki żeby udało się odratować rannego lisa do czasu wyjazdu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...