Bubasny Napisano 16 Kwietnia 2013 Napisano 16 Kwietnia 2013 Witam, chciałbym prosić was o pomoc przy zakupie. Szukam solidnego roweru MTB, gdzie cena będzie adekwatna do jakości. Jest to dość istotne gdyż nie posiadam zaplecza finansowego by pozwolić sobie na bubel za te powiedzmy 1500 zł. Roweru potrzebuje do jazdy po terenie, lesie i mieście czyli musi być uniwersalny. Początkowo zainteresowałem się krossami, gdyż kolega posiada V2 i naprawdę dobrze się nim jeździ, ale gdy pojechałem do sklepu rowerowego, sprzedawca odradził mi tą markę i polecił rower GT Timberline 2.0 na kołach 29, argumentując to faktem że przy moich rozmiarach lepiej jest kupić takiego GT na ramie 21.5 z kołami 29, niż krossa na ramie 23 i kołami 26. Mam 196 cm wzrostu. Nie mam upatrzonych jakiś konkretnych modeli, ponieważ nie znam się na tym, początkowo miałem kupić Kross Hexagon X5, ale chyba zdecyduję się na tego GT jeżeli nie będziecie mogli mi nic innego doradzić. Z góry dziękuję za każdą poradę i pomoc.
Qr3ak Napisano 16 Kwietnia 2013 Napisano 16 Kwietnia 2013 GT albo Kross ot porównanie no jasne, że GT. Co do kół to ja wole maksymalnie 650b. W teren i do miasta duże koło w sam raz, takie uniwersalne. GT Timberline 2.0 - fajna baza na późniejsze modyfikacje.
Bubasny Napisano 17 Kwietnia 2013 Autor Napisano 17 Kwietnia 2013 GT albo Kross ot porównanie no jasne, że GT. Co do kół to ja wole maksymalnie 650b. W teren i do miasta duże koło w sam raz, takie uniwersalne. GT Timberline 2.0 - fajna baza na późniejsze modyfikacje. A po jego specyfikacji można wyłapać jakieś słabe punkty?
Bubasny Napisano 23 Kwietnia 2013 Autor Napisano 23 Kwietnia 2013 A czy moglibyście polecić jakiś inny dobry zamiennik? Ten GT okazał się trudno dostępny, w sklepie którym planowałem go kupić jak i w internecie, przez który bym nie chciał zamawiać, inna sprawa że mam pewne obawy co do dostępności części do takiego roweru jak opony, dętki czy same koła I jeszcze jedno pytanie czy GT Timberline 2.0 2013 jest lepszy czy gorszy od GT Karakoram 4.0 2012?
Qr3ak Napisano 23 Kwietnia 2013 Napisano 23 Kwietnia 2013 Praktycznie to samo, nazwą się różni i amorem http://mountain-bikes.findthebest.com/compare/5430-5442/2013-GT-Karakoram-4-0-Mech-vs-2013-GT-Timberline-2-0
Bubasny Napisano 25 Kwietnia 2013 Autor Napisano 25 Kwietnia 2013 Zakupiłem tego GT Timberline, świetna maszyna, temat właściwie do zamknięcia
Qr3ak Napisano 28 Kwietnia 2013 Napisano 28 Kwietnia 2013 Życzę przyjemnej i bezawaryjnej eksploatacji. Jak dłużej pojeździsz to opisz + i -.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.