Skocz do zawartości

[<1000zł] Cross

bzyx

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Po latach posiadania roweru sygnowanego "Italbike", nadchodzi pora na coś nowego :-)

Chciałbym poprosić o polecenie jakiś modeli rowerów. Myślę, że cross będzie dla mnie lepszy od MTB. Głównie planuję jeździć po trasach rowerowych Subregionu Zachodniego (na początek) i okolicznych miejscowościach, a więc drogi asfaltowe, utwardzone leśne, ew. odcinkami bardziej gruntowe, piaskowe. Ale raczej jazdy ekstremalnej i górskich zjazdów nie przewiduję.Oświecicie mnie jeśli się mylę odnośnie typu roweru i do lepiej MTB?

Ponieważ w profesjonalnych rowerach jestem raczej laikiem, nie specjalnie wiem jaki rozmiar ramy byłby dobry i na co zwrócić uwagę przy wyborze. Wzorst 175cm, waga ok. 65kg.

W sumie jedynymi elementami na które w tej chwili zwracam uwagę to hamulce i lekkość jazdy. Mój aktualny rower posiada V-Brake (ale nie wiem której generacji - pewnie wczesna), działają całkiem ok. Chyba że felga jest mokra wtedy jest bardzo źle. Dlatego jeśli była by taka możliwość celowałbym w tarczowe(a przynajmniej na tyle).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...