mavik Napisano 15 Kwietnia 2013 Napisano 15 Kwietnia 2013 Witam was serdecznie! Proszę was o opinię czy waszym zdaniem jest skrzywiony hak czy wózek w mojej przerzutce Shimano Deore LX. Poniżej zamieszczam link do zdjęć http://www.fotosik.p...v/album/1435184 Pozdrawiam i dziękuję za poświęcony czas.
sosna119 Napisano 15 Kwietnia 2013 Napisano 15 Kwietnia 2013 Ewidentnie wózek dostał. Spójrz na okolice górnego kółka przerzutki, już na pierwszym zdjęciu widać wygięcie. Hak wygląda na prosty, a czy tak naprawdę jest to się dowiesz dopiero jak założysz jakąś prostą przerzutkę.
mavik Napisano 15 Kwietnia 2013 Autor Napisano 15 Kwietnia 2013 W takim razie czy jest jakakolwiek szansa aby naprostować wózek. Powiem szczerze, że sprzęt jest używany i nie chciałbym wydawać pieniędzy na nową przerzutkę.
ugupu Napisano 15 Kwietnia 2013 Napisano 15 Kwietnia 2013 Spróbuj prostować, ale możliwe jest, że nie będzie działać tak jak wcześniej. Ja bym zakupił nową (używaną). Pzdr...
Mod Team Puklus Napisano 15 Kwietnia 2013 Mod Team Napisano 15 Kwietnia 2013 Przerzutka jest ewidentnie skrzywiona. Jeżeli dam wózek można go ręką naprostować, po wkręceniu w hak. A pracuje dobrze czy nie bardzo ?
mavik Napisano 18 Kwietnia 2013 Autor Napisano 18 Kwietnia 2013 Właśnie powiem wam szczerze, że przerzutka pracuje dość ciężko tzn. nie mogę jej dokładnie ustawić, zwłaszcza biegi 1-3 oraz 7-9 ciężko wchodzą tzn. słychać ewidentne przeskakiwanie łańcucha co jest równoznaczne z brakiem możliwości szybszej jazdy. Czy możecie wskazać jakiś artykuł odnośnie prostowania wózka w przerzutce bo rozumiem, że w moim przypadku to on jest winny?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.