MhUser Napisano 15 Kwietnia 2013 Napisano 15 Kwietnia 2013 potrzebuje rower do dojeżdżania do pracy po drodze przez miasto 15km w 1 stronę czy rower szosowy pozwoli mi najszybciej pokonać tan dystans? szukam czegoś solidnego i szybkiego znalazłem na allegro takie coś: http://allegro.pl/rower-szosowy-bicisport-28-aluminiowy-kolarzowka-i3173722875.html ważę 130kg, 180cm wzrostu, czy taki rower nie rozpadnie się pode mną po miesiącu?
cienkun Napisano 15 Kwietnia 2013 Napisano 15 Kwietnia 2013 czy taki rower nie rozpadnie się pode mną po miesiącu? Rozpadnie się. Z taką słuszną posturą, w ogóle daj sobie spokój z szosówkami. Może jakiś solidny cross...
MhUser Napisano 15 Kwietnia 2013 Autor Napisano 15 Kwietnia 2013 Rozpadnie się. Z taką słuszną posturą, w ogóle daj sobie spokój z szosówkami. Może jakiś solidny cross... tylko co to znaczy 'solidny'
cienkun Napisano 15 Kwietnia 2013 Napisano 15 Kwietnia 2013 Kurczę, nie wiem jaki model CI doradzić. Na pewno zwróć uwagę na -kasetę (nie wolnobieg, bo ośka się zegnie pod Tobą) -obręcze, jak upatrzysz sobie model, to sprawdź w specyfikacji na jakich jest obręczach i poszukaj o nich na necie czy słyną z wytrzymałości, czy wręcz przeciwnie. -nie wiem czy nie byłoby dobrze na sztywnym widelcu rowerek. W sumie widelec amortyzowany ochroni nieco przednią obręcz, ale nie mam pojęcia jak będzie przy obciążeniu 130kg. działał. Tu musiałby się ktoś inny wypowiedzieć.
MhUser Napisano 16 Kwietnia 2013 Autor Napisano 16 Kwietnia 2013 było by miło gdyby się ktoś jeszcze wypowiedział pogoda się robi wiec potrzebuje rower mam stary crossowy po ojcu, w którym pozycja tułowia jest prostopadła do ziemi - beznadziejnie się jeździ zwłaszcza na wietrze
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.