Skocz do zawartości

[Amortyzator] Regulacja.

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć wszystkim! Mam "problem", ponieważ w kandsie 1300 mam regulację amortyzatora, a nie wiem jak to ustawić. Chciałbym go ustawić sztywniej, bo zauważyłem, że podczas zwykłego  pedałowania na prostej amortyzator lata góra-dół. Da się to w ogóle ustawić, czy jest to regulacja, które nic nie robi, oprócz tego, że jest w specyfikacji? 

Napisano

Ta regulacja praktycznie nic nie daję ( ten amortyzator to w zasadzie pic na wodę), kręcisz takimi pokrętłami na górze goleni (plastikowe korki)

Napisano

Jak to nie jest hicior, jak jest prawie każdy rower za ok.2000 PLN ma nic innego jak XCM-a. U mnie ta regulacja nie działała ;/. Blokady nie masz? Ja na asfaltach go blokowałem i nie ruszał się :). W zasadzie po 2 sezonach pozycje lock i unlock niczym się nie różniły.

Napisano

Ile ważysz? Pewnie więcej niż 85 kg skoro buja podczas jazdy. Masz wersje LOD? Jeśli tak to możesz spróbować prawym pokrętłem (blokady) coś zdziałać, kręć ją w strone "lock" stopniowo i sprawdzaj efekt. No niestety szału nie ma z tym amorkiem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...