Skocz do zawartości

[2200 zł]MTB - Level A3, Hexagon X9, czy Unibike Evolution?

Baufan

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Siemka ,

Szukam roweru dla siebie tak jak napisałem w przedziale do 2200 zł , mój wstępny wybór padł na rowery Kross 2013 Level A3 ,hexagon x9 i unibike evolution ,waże z 90 kg i chciałbym pokonywać nim większe dystanse w różnych warunkach i w sumie żeby był wygodny . możecie coś doradzić ? I ewentualnie który dawałby największe ,,osiągi''

Napisano

A jakościowo i praktycznie to czym się różnią?

No raczej próbować 2012, bo jest 300 zł tańsza. Ja kupiłem 2012, ale przyjechał 2013 :).

Napisano

Dobra ,dzięki wielkie :) chyba zdecyduje się na 2012

No głównie hamulcami, ale czy hayes są lepsze to nie wiem, bo u mnie przód słabo hamuje, ale jeszcze zapewne niedotarty.

Napisano

Kross Level A3 2013 vs Unibike Evolution 2012

Unibike amortyzator xcr a kross xcm

Unibike tył przerzutka deore a kross alivio

Liczba biegów Kross-24 Unibike -27

Wagowo Kross- 14,12 kg Unibike- 13,55kg

Cenowo Kross-2199,00 Unibike- 1934,10 (Ceneo)

Osobiscie mam evolutiona 2012 i jest ok.

Napisano

Unibike jest na lepszym osprzęcie,moim zdaniem jest ładniejszy i mniej oklepany.

Ja mam unibika 2007. Wtedy również wybierałem między krossem.Jestem zadowolony. Rama przezyła dwa mocne dzwony jeden z samochodem a drugi z barierkom ;) zewnętrznie no cóż nie wygląda jak cudo techniki nie ma górnych przykryć od manetek ale przezrzutki ciagle zmieniaja się idealnie ;) przynajmniej nie boje sie za bardzo że mi go ukradną. Uwielbiam go. Jutro jade nim na maraton pod leszno do Trzebani ;)

pozdrawiam

Napisano

a ta A3 to nadaje sie do jazdy po asfalcie?

Jazda po asfalcie jest niezbyt wygodna, ale można. Jak założysz se opony trekkingowe to będzie ok.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...