Skocz do zawartości

[rower] MTB UNIVEGA HT-500

latarka

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Przymierzam się do zakupu roweru MTB, będzie służył do jazdy po asfalcie, lesie, polach, ścieżkach rowerowych ( za jedną wyprawą 20 -50 km ). Zamierzam przeznaczyć 1000 - 1200 zł. Wiem już co wybrać, ale znalazłem UNIVEGA HT-500 ( info do adminów: nie ma takiego tematu, jedyne wspomnienia o rowerze univega nie zawierają opinii o tym rowerze, jego osprzęcie, jeżeli się mylę to proszę o linka. Jedyny temat zawiera jedynie linka do tego roweru, spośród kilku innych i od tygodnia jest bez odpowiedzi, a zakupu zamierzam dokonać jutro już  )
Opłaca się kupić ten rower?

SPECYFIKACJA TECHNICZNA:

UNIVEGA HT-500
Rama: Univega MTB Geometry / Alu 6061-T6 / Bi-Axial Oval Tubing, cieniowana, mocowanie koszyka bidonu, wymienny hak
Rozmiar: 45cm-17,5" / 50cm-19,5" / 55cm-21,5"
Widelec: Sr Suntour XCT V2 , sprężynowy, skok 80mm, blokada skoku, regulacja naprężenia wstępnego
Mechanizm korbowy: SR Suntour, aluminiowy, 3-rzędowy z osłoną zębatki,
Środek suportu: THUN – łożyska maszynowe, uszczelniane
Hamulec przedni: Tektro Alu V-brake
Hamulec tylny: Tektro Alu V-brake
Klamki hamulcowe: Shimano STEF50, aluminiowe
Przerzutka przednia: Shimano C050
Przerzutka tylna: Shimano Deore
Manetki: Shimano STEF50-8R /3x8/ 24 biegi
Kaseta: Shimano Deore, CS-HG40, 8-rzędowa,
Łańcuch: KMC
Mostek: Aluminium 4-bolt, comfort geometry, 80mm
Kierownica: Aluminiowa, gięta MTB, 600mm
Piasta przednia: Black Comp Hubs – aluminiowa – uszczelniana – montowana na zacisk
Piasta tylna: Black Comp Hubs – aluminiowa – uszczelniana
Pedały: VP – 877 plast , z elementami odblaskowymi
Obręcze: Schurmann Yak-19, dwuścienne, aluminiowe, wzmacniane
Siodło: Velo Sport – semi sport
Sztyca: Promax Black Comp, aluminium, 27,2mm, 1-bolt
Opony: Schwalbe Jimmy 26"x2.1" Puncture Protection

Napisano

Opłaca się kupić, ale co tam miałeś jeszcze na uwadze, jaki inny rower.

Lazaro evolution v3, albo kands energy 1300, ale tych rowerów nie można wspominać, bo moderacja od razu temat wyrzuca do kosza, nie patrząc że wspomnienie o nich miało być dla porównania tylko. A ten Univega wyglądał na bardzo podejrzanego, bo miał przerzutki deore, a przy takiej cenie ( 1025 z przesyłką ) to wręcz niemożliwe. Poszperałem i wiem że to produkcja z 2010, co by usprawiedliwiało cenę, także na 99% kupuję. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...