latarka Napisano 12 Kwietnia 2013 Napisano 12 Kwietnia 2013 Witam,Przymierzam się do zakupu roweru MTB, będzie służył do jazdy po asfalcie, lesie, polach, ścieżkach rowerowych ( za jedną wyprawą 20 -50 km ). Zamierzam przeznaczyć 1000 - 1200 zł. Wiem już co wybrać, ale znalazłem UNIVEGA HT-500 ( info do adminów: nie ma takiego tematu, jedyne wspomnienia o rowerze univega nie zawierają opinii o tym rowerze, jego osprzęcie, jeżeli się mylę to proszę o linka. Jedyny temat zawiera jedynie linka do tego roweru, spośród kilku innych i od tygodnia jest bez odpowiedzi, a zakupu zamierzam dokonać jutro już )Opłaca się kupić ten rower? SPECYFIKACJA TECHNICZNA:UNIVEGA HT-500Rama: Univega MTB Geometry / Alu 6061-T6 / Bi-Axial Oval Tubing, cieniowana, mocowanie koszyka bidonu, wymienny hakRozmiar: 45cm-17,5" / 50cm-19,5" / 55cm-21,5"Widelec: Sr Suntour XCT V2 , sprężynowy, skok 80mm, blokada skoku, regulacja naprężenia wstępnegoMechanizm korbowy: SR Suntour, aluminiowy, 3-rzędowy z osłoną zębatki,Środek suportu: THUN – łożyska maszynowe, uszczelnianeHamulec przedni: Tektro Alu V-brakeHamulec tylny: Tektro Alu V-brakeKlamki hamulcowe: Shimano STEF50, aluminiowePrzerzutka przednia: Shimano C050Przerzutka tylna: Shimano DeoreManetki: Shimano STEF50-8R /3x8/ 24 biegiKaseta: Shimano Deore, CS-HG40, 8-rzędowa,Łańcuch: KMCMostek: Aluminium 4-bolt, comfort geometry, 80mmKierownica: Aluminiowa, gięta MTB, 600mmPiasta przednia: Black Comp Hubs – aluminiowa – uszczelniana – montowana na zaciskPiasta tylna: Black Comp Hubs – aluminiowa – uszczelnianaPedały: VP – 877 plast , z elementami odblaskowymiObręcze: Schurmann Yak-19, dwuścienne, aluminiowe, wzmacnianeSiodło: Velo Sport – semi sportSztyca: Promax Black Comp, aluminium, 27,2mm, 1-boltOpony: Schwalbe Jimmy 26"x2.1" Puncture Protection
Qr3ak Napisano 13 Kwietnia 2013 Napisano 13 Kwietnia 2013 Opłaca się kupić, ale co tam miałeś jeszcze na uwadze, jaki inny rower.
latarka Napisano 13 Kwietnia 2013 Autor Napisano 13 Kwietnia 2013 Opłaca się kupić, ale co tam miałeś jeszcze na uwadze, jaki inny rower. Lazaro evolution v3, albo kands energy 1300, ale tych rowerów nie można wspominać, bo moderacja od razu temat wyrzuca do kosza, nie patrząc że wspomnienie o nich miało być dla porównania tylko. A ten Univega wyglądał na bardzo podejrzanego, bo miał przerzutki deore, a przy takiej cenie ( 1025 z przesyłką ) to wręcz niemożliwe. Poszperałem i wiem że to produkcja z 2010, co by usprawiedliwiało cenę, także na 99% kupuję.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.