Skocz do zawartości

[1700-2100] Szybki rower mtb

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Poszukuję roweru do 2100 zł, najlepiej żeby był w sklepie bo chętnie bym kupił na raty.
Mój poprzedni rower to Rama: ARKUS 6001 VIP
Widelec: RST OMEGA SL zmieniłem na SR Suntour XCR LO - Model 2012
Koła: 
a) koło przód:
- piasta: Shimano MR40
- obręcz: aluminiowa dwukomorowa
- opona: Maxxis Ignitor 2,1 zmieniłem na GEAX TATTOO 2,3
- dętka: CONTINENTAL 26 x1.75 do 2.5 
B) koło tył: Stare zmieniłem na KANDS na JOYTECHU
- opona: Maxxis Ignitor 2,1 zmieniłem na GEAX TATTOO 2,3 
- dętka: CONTINENTAL 26 x1.75 do 2.5 
Korba: Shimano DEORE
Pedały: aluminiowe 
Hamulce: 
Przód: SHIMANO BR-M465
Tył: SHIMANO BR-M420 zmieniłem na Avid Single Digit 7
Kaseta: Stara na DEORE CS-HG50-9 11-32
Łańcuch: stary na SHIMANO HG53
Manetki: Shimano Deore 27 biegowa
Przednia przerzutka: Shimano Deore
Tylna przerzutka: Shimano Deore
Kierownica: aluminiowa
Mostek: aluminiowy
Sztyca: aluminiowa 
Stery: stare na NECO AHED 1 1/8
Siodełko: Stare
Pancerzyki: Białe

d2pgl7gpy8lg.jpg

Teraz potrzebuję czegoś lżejszego, na sztywnej ramie i dużo szybszego. 
Zacząłem bardzo dużo jeździć po szosie i teraz nie wiem co wybrać czy szosówe czy MTB, ale z uwagi na to, że mieszkam w górach i jest tu dużo nierówności myślę o jakimś szybkim MTB.

Głównie mi chodzi o wagę i to aby lekko się na nim jeździło, ponieważ na poprzednim pomimo wymianie zepsutego suportu, dalej nie jestem w stanie czerpać przyjemności i przy przejechaniu 100 km moje nogi są naprawdę zmęczone, a na innym rowerze nie odczuwam aż takiego zmęczenia. 
Nie zależy mi za bardzo na hamulcach, powiecie pewnie, że to głupie, ale jeżdzę od 4 lat ostro na rowerze i tak naprawdę nigdy jakoś strasznie mi nie były potrzebne, wiadomo, że co innego w górach, ale do gór miałbym ten poprzedni rower, bo zjazdy na nim o dziwo naprawdę świetnie wypadają.

Mój wzrost to około 172cm

Chciałbym też cienkie opony aby ten rower był naprawdę szybki, jesteście w stanie pomóc ?

Napisano

Czyli pozostaje kupno cross'a ze sztywnym widelcem choć jest ich mało ,pewnie ktoś powie ze to się mija z celem ,jak masz mocne ręce to widelec da radę a zawsze kilo mniej . Polemizować można ,zazwyczaj ile ludzi tyle opinii ,co prawda mieszkam na nizinach i moja jazda jest w 90% w mieście lecz jak mam ochotę to w 10 min jestem w lesie i mam okazję poszaleć ,zmieniam opony na grubsze i amortyzacja wystarczająca .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...