Skocz do zawartości

[Rybnik, Racibórz i okolice] kto chętny?

ksawcio97

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć, nawet czesto śmigam po okolicy( 30-40km) w godz 18-19. Jeśli miałby ktoś ochote dołączyć to zapraszam. Startuje z Orzepowic. Pozdrawiam

Napisano

Kamil Try... to Ty?

też chętnie bym pojeździł z kimś ale raczej po lasach, jeżdżę o różnych porach

Napisano

Kamil Try... to Ty?

też chętnie bym pojeździł z kimś ale raczej po lasach, jeżdżę o różnych porach

Cześć Kamil ,.ty też tu?? ;))??

Napisano

Jeździ ktoś jutro z okolic Rybnika? jestem z Kuźni Raciborskiej. Generalnie do konca tygodnia mi w kazdy dzien pasuje ;P

• 5 tygodni później...
Napisano

dzisiaj byłem w rybniku ;) pozdrawiam pana w srebrnej yarisce ktory zobaczyl moj srodkowy palec za to ze mnie ztrabil :P

Czy z naszych okolic Rybnik Wodzislaw idzie dostac sie do Żywca pociągiem ??

• 2 tygodnie później...
Napisano

Witam

Dajcie namiary na jakiegoś niedrogiego a dobrego serwisanta od roweru z Rybnika,
dostałem rowerek używkę (Zethosa) i jak jadę to słyszę jakieś tarcie jak mam ustawione przerzutki na przodzie na 2 i 3 a z tyłu od 1 do połowy 4,5  (jakby  o hamulec tylni) n, jak jest na tylnich biegach od 5 do 9  jest ok.
moze macie jakieś sugestie co podregulować? lub jak na początku

Napisano

Wiem jak sie biegi zmienis. Zrobiłem test na sucho, przewrociłem rower ustawilem przod na 2 tył na 4 po przepedałowaniu słychac tarcie, kurcze chyba o tylne hamulce obciera, jakby koło krzywo sie ruszało na tych ustawieniach

Napisano

bieg nie ma wpływu na działanie hamulców :), raczej łańcuch ociera o przednią przerzutkę

Napisano

bieg nie ma wpływu na działanie hamulców :), raczej łańcuch ociera o przednią przerzutkę

może koło jest nie wycyntrowane wte dy szczęki hamulcowe ocierają o felga

Napisano

no oczywiście, że jeśli felga krzywa to ociera, ale ...

jak jadę to słyszę jakieś tarcie jak mam ustawione przerzutki na przodzie na 2 i 3 a z tyłu od 1 do połowy 4,5  (jakby  o hamulec tylni) n, jak jest na tylnich biegach od 5 do 9  jest ok.

więc do 5 felga jest krzywa, a od 6 już się prostuje ? :),

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...