ProkopPL Napisano 10 Kwietnia 2013 Napisano 10 Kwietnia 2013 Witam. Ostatnio po zimie miałem cały zardzewiały łańcuch który strasznie piszczał, świszczał i w ogóle. Postanowilem kupić więc nowy łańcuch: Kupiłem SRAM PC-10. Wziełem taki aby na sezon przynajmniej starczył. Zdjełem poprzedni, przy okazji przeczyściłem kasete benzyną w puszce. Dodam że kasete mam 8-rzędową. Nałożyłem nowy łańcuch który od nowości jest strasznie klejący + nasmarowałem go finish linem. Wszystko fajnie, już nic nie piszczy ładnie chodzi ale na 4 i 6 zębatce z tyłu łańcuch skacze, wyślizguje się czy nie wiem co. Były to moje dwie najczęściej używane zębatki wię nie wiem czy to kwesta zużycia czy kwestia dotarcia łańcucha. Na innych zębatkach nie ma tego problemu. Dodam że na starym łańcuchu nic nie przeskakiwało więc czy to kwestia zużycia kasety czy też zły łancuch? Zębatki wyglądają na okej, jeżdże na tej kasecie dopiero rok. Proszę o pomoc i z góry dziękuje.
JakubWelnowski Napisano 10 Kwietnia 2013 Napisano 10 Kwietnia 2013 Kaseta najprawdopodobniej do wymiany Łańcuch najczęściej wymienia się w parze z kasetą/wolnobiegiem.
ProkopPL Napisano 10 Kwietnia 2013 Autor Napisano 10 Kwietnia 2013 2i regulaminu Wiem czytałem właśnie ale myślałem, że jak nic nie skakało z poprzednim łańcuchem to teraz będzie dobrze ;p
LUTY123 Napisano 10 Kwietnia 2013 Napisano 10 Kwietnia 2013 Kaseta najprawdopodobniej do wymiany Może to i kwestia wymiany, lecz przy kasecie wymień te zębatki które są po prostu zużyte. Ale może to być też inny problem, ja miałem dokładnie to samo a jednak była to kwestia regulacji przerzutek też mi tak skakały 4, 5, 6 bieg ale nie brałem pod uwagę zużycie kasety gdyż była praktycznie nowa więc przystąpiłem do regulacji:D teraz działa idealnie
Mod Team Puklus Napisano 10 Kwietnia 2013 Mod Team Napisano 10 Kwietnia 2013 Stary wypłucz w benzynie, nasmaruj i piski znikną a tym samym skoki łańcucha.
ugupu Napisano 10 Kwietnia 2013 Napisano 10 Kwietnia 2013 Łańcuch najczęściej wymienia się w parze z kasetą/wolnobiegiem.No i koniecznie koronkami suportu, dzwonkiem i podnóżkiem bo w innym przypadku odpada kierownica. Pzdr...
ProkopPL Napisano 10 Kwietnia 2013 Autor Napisano 10 Kwietnia 2013 Stary wypłucz w benzynie, nasmaruj i piski znikną a tym samym skoki łańcucha. Już tak robiłem przed montażem. A z przerzutką nic nie powinno być bo dałem miesiąc temu do prostowania i nadal jest prosta.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.