maruder Napisano 10 Kwietnia 2013 Napisano 10 Kwietnia 2013 Cześć, ostatnio noszę się z zamiarem kupna nowego roweru, ponieważ stary już jest dosyć wysłużony. Moja waga to 95kg a wzrost 194cm (Raczej zakupię ramę 23 cali). Będę jeździł głównie po asfalcie ale czasami lubię wjechać do lasu. W tym roku planuję zrobić 2 dłuższe wyprawy z sakwami. Moją uwagę zwrócił rower marki Unibike Viper GTS. Niestety rocznik 2012 już wyprzedany a z 2013 kosztuje 2099zł ale może uda mi się coś ponegocjować. Rowerek jak na moje oko ma w porównaniu do innych w tej cenie dobry osprzęt - z tyłu jest nawet przerzutka deore i nie ma żadnego komponentu poniżej klasy acery. A co Wy byście mi polecili w tej cenie? Pozdrawiam Ok, będę mógł mieć ten rower w cenie 2000zł. Czy ktoś bardziej doświadczony mógłby coś doradzić w tej sprawie? Czy będzie to optymalny wybór w tym zakresie cen?
cienkun Napisano 10 Kwietnia 2013 Napisano 10 Kwietnia 2013 Z opinii znajomych użytkowników, to tak, tylko nie wiem jak te obręcze... Ale to jest cross... Czemu chcesz crossa, jeżeli planujesz wypady z sakwami? Tzn. wiem że ramy są te same, ale będziesz i tak dokupywał przecież bagażnik i pewno błotniki... Nie lepiej Expeditona? Rozumiem że chodzi o osprzęt, w expeditionie Ci nie pasuje?
maruder Napisano 11 Kwietnia 2013 Autor Napisano 11 Kwietnia 2013 Dzięki za odpowiedź. Mam wszystko oprócz błotników. Nie wiem czy do tego roweru będzie pasować moja lemondka, jeśli nie to zmienię kierownicę po prostu. Planuję zejść do ok. 80-85kg więc trochę odciążę rower w przyszłości. Najbardziej jednak przemawia do mnie dobry osprzęt bo przecież w dalekiej wyprawie chodzi o niezawodność. Pozdrawiam
goncian Napisano 11 Kwietnia 2013 Napisano 11 Kwietnia 2013 Skoro masz już całe wyposażenie poza błotnikami i chcesz crossa (do lasu), to Unibike Viper jest dla Ciebie dobrym wyborem (osprzęt i akceptowalna cena), pod warunkiem zrzucenia nieco wagi i posługiwania się odpowiednią techniką jazdy przy mocno dociążanym rowerze.
maruder Napisano 11 Kwietnia 2013 Autor Napisano 11 Kwietnia 2013 Hmm, pisałem, że do lasu to tylko sporadycznie ale głównie to asfalt i długie trasy. Bo z tego co wiem to rowery crossowe i trekkingowe są raczej do dłuższych tras. Mam nadzieję, że będę zadowolony z tego wyboru bo w końcu planuję wydać tyle ile wynosi mój max. budżet na rowerek. Na wyprawy będę tak planował się zabrać aby nie przekroczyć 100kg. Oby tylko szybko prawdziwa wiosna się zaczęła . Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.