Skocz do zawartości

[Rock Shox] czy obowiązuje gwarancja międzynarodowa?

Mychu

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Cześć nie wiecie czy amortyzatory Rock Shox są objęte gwarancją międzynarodową (europejską) tzn. czy amortyzator, który został kupiony w Niemczech w sklepie rowerowym i posiadający dowód zakupu mogę ewentualnie naprawiać w Polsce w ramach gwarancji?
Napisano

Napisz lub zadzwoń do Harfa Harryson - oficjalna dystrybucja i serwis gwarancyjny na Polskę - ewentualnie do innego serwisu autoryzowanego w Twojej okolicy (listę serwisów znajdziesz na stronie Harfy).

Gdzieś czytałem, że w ramach gwarancji serwisują tylko, to co oficjalnie przeszło przez ich dystrybucję (na czym zarobili) ale nie wiem na ile to prawdziwe.

Napisano

Napisz lub zadzwoń do Harfa Harryson - oficjalna dystrybucja i serwis gwarancyjny na Polskę - ewentualnie do innego serwisu autoryzowanego w Twojej okolicy (listę serwisów znajdziesz na stronie Harfy).

Gdzieś czytałem, że w ramach gwarancji serwisują tylko, to co oficjalnie przeszło przez ich dystrybucję (na czym zarobili) ale nie wiem na ile to prawdziwe.

Napisałem i właśnie dostałem odpowiedź z serwisu Harfy:

"Witam,

niestety nie. Sprzęt musi zostać reklamowany u sprzedawcy towaru."

No to mamy swobodny przepływ towaru w UE w ujęciu polskim...śmiech na sali.

Napisano

Swobodny przepływ masz zachowany ale są też inne prawa ekonomii, które mówią, że jak wpuszczą tani towar z zachodu to sami g zarobią a jeszcze na tym stracą bo zapłacą za naprawy gwarancyjne.

Napisano

Może i racja ale chciałoby się żeby jak nie ma granic, to nie ma ich wszędzie...ehhh.

Zastanawiam się czy warto skusić się na Rebę 2011 za 1100 zł już z przesyłką. Jest na nią rok gwarancji tyle ze muszę wtedy wysyłac sprzet do Niemiec. koszt wysyłki kurierem to jakieś 60 zł więc nie majątek. Ew. naprawiac we wlasnym zakresie

http://www.ebay.pl/itm/181117586087?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1438.l2649#ht_2554wt_1156

inna opcja to kupić na rynku wtórnym w Polsce Rebe SL 2009 w bardzo dobrym stanie z odbiorem osobistym (zero rys i mały przebieg wg sprzedawcy) i po serwisie za 750 zł.

Pomożecie podjąć wybór?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...