Skocz do zawartości

[Klamkomanetka] Shimano XT ST-M750, lewa manetka nie wciaga na najwiekszą tarczę, naprawa?

Pablo27

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, czy da się naprawić manetkę lewą która nie wciaga łańcucha na najwieksza tarczę? Z opisu sprzedajacego wynika ze naciagnieta jest sprezynka...

Shimano XT ST-M750.

Napisano

Pytam bo znalazłem taką aukcję i cena jest nie duża.

Opis:

Witam, mam do sprzedania komplet klamkomanetek Shimano XT 3x9 (przód i tył ).

Prawa działa bardzo dobrze na każdym biegu. Lewa nie wyciąga na samą górę (na trójkę).

Ogólnie poza naciągniętą sprężyną, lewej manetki stan oceniam na dobry, posiadają normalne ślady używania. Zachęcam do licytacji. Pytania proszę kierować na maila.

Jeśli by dało się to naprawić to był kupił, dlatego pytam tutaj na forum ludzi bardziej znających się na rzeczy niż ja:)

Może ktoś doradzić lub wie czy takie coś można naprawić i jak?

Prosze o odp bo aukcja kończy się dziś i nie wiem co mam robić...

Napisano

Może to być jakaś błahostka (np. zaschnięty smar czy wygięta sprężynka). Może też być coś poważniejszego- wyrobiona zapadka, pęknięta sprężyna.

Czy kupować? Zależy od ceny. Jak nie masz doświadczenia w "śrubkowaniu" i cierpliwości to sugeruję odpuścić. Jak masz cierpliwość i liczysz się z ewentualnością szukania starych manetek/klamkomanetek jako dawców części (najgorszy wariant) to kupuj.

Napisano

Na Twoim miejscu przejrzał bym dokładnie cały układ, to może być naprawdę chwilka roboty... No ale może być także to coś znacznie poważniejszego, dlatego radzę rozebranie manetki i dokładne jej przejrzenie, bo po co wydawać pieniądze w błoto :)

Jeśli sam nie zobaczysz nic co by mogło Cię zaniepokoić wstaw zdjęcie a postaramy Ci się pomóc :)

Napisano

Dziękuje wszystkim za zainteresowanie ale odpuszcze sobie bo cena jest adekwatna do sprawnych klamkomanetek.

Temat mozna zamknąć.

Pozdrawiam.

Napisano

Wczoraj aukcja z tymi klamkomanetkami zakończyła się. Stanęło na kwocie coś ok 80zł- dobra cena moim zdaniem.

Dzisiaj z ciekawości chciałem jeszcze raz spojrzeć na aukcję. Okazuje się, że dalej można licytować.

Cuda jakieś. Samo-przedłużająca się aukcja- marzenie sprzedającego.

Napisano

Wczoraj aukcja z tymi klamkomanetkami zakończyła się. Stanęło na kwocie coś ok 80zł- dobra cena moim zdaniem.

Dzisiaj z ciekawości chciałem jeszcze raz spojrzeć na aukcję. Okazuje się, że dalej można licytować.

Cuda jakieś. Samo-przedłużająca się aukcja- marzenie sprzedającego.

Od kilku dni allegro ma jakieś problemy i chyba z tego powodu przedłużają, aktualna cena teraz to 88 zł,

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...