marcind Napisano 3 Kwietnia 2013 Napisano 3 Kwietnia 2013 Kto mi doradzi jak poradzić sobie z podłączeniem lapka pod zestaw głośników Logitech X-540 ,wiem że nie są pierwszej młodości lecz Ci co mieli z nimi kontakt wiedzą jak dobrze grają . Powiem tak ,nie mam planów na zmianę sprzętu a potrzebował bym aby wreszcie zagrało w pełnej krasie bo oszukiwanie przez opcję "matrix" już mnie nie bawi (kiedyś grało pod PC wiec problemu nie było). Laptop podłączony jest pod TV przez HDMI ,niestety z TV nie mam opcji przejść na głośniki bo jedynym dobrym wyjściem jest optyczne lecz leciwe głośniki mają tylko "jacki" . Jak wedle was można to obejść ?? Czy można użyć jakiś przejściówek ?? TV - Telewizor LCD LG LG5700 32LG5700 - Telewizory LCD - porównaj ceny, sprawdź opinie i parametry, Szczegóły techniczne Laptop - Packard Bell EasyNote TK87 Review Głośniki - Logitech X-540 - ARCHIWUM - Sprzęt komputerowy - Komputronik notebooki, komputery i elektronika
pewnyktos Napisano 3 Kwietnia 2013 Napisano 3 Kwietnia 2013 Proszę, powinno pomóc: http://allegro.pl/karta-dzwiekowa-zew-usb-creative-x-fi-surround-5-1-i3145305730.html
Sansei6 Napisano 3 Kwietnia 2013 Napisano 3 Kwietnia 2013 Zależy jak bardzo zależy Ci na jakości dźwięku, bo możesz nawet użyć przejściówek powiedzmy "analogowych" jack/czincz/euro
Mod Team Pixon Napisano 3 Kwietnia 2013 Mod Team Napisano 3 Kwietnia 2013 "analogowych" jack/czincz/euro NIEEEEEEEE, gra to wtedy bardzo, bardzo słabo. Mam tak podłączonego ipoda do amplitunera (minijack 3,5 mm - RCAA) = żenada, dno aż się przestaje chcieć muzyki słuchać. No chyba, ze kolega słucha mp3 wątpliwej jakości to i tak różnicy nie zauważy
Sansei6 Napisano 3 Kwietnia 2013 Napisano 3 Kwietnia 2013 I jaki ma słuch, jaką różnicę odczuwa w jakości
marcind Napisano 3 Kwietnia 2013 Autor Napisano 3 Kwietnia 2013 Zazwyczaj słucham FLAC mam kilka płyt w DTS itd ,jak miał bym słuchać coś na styl mp3 z mniejszym bitrate od 256 to masakra . Jest ktoś moze w temacie czy dało by radę dołożyć wejście optyczne do w/w głośników nawet przez ingerencję w dolutowanie dodatkowego scalaka czy coś w ten deseń ,bo w tym przypadku podłączył bym się optykiem z TV który i tak dostaje sygnał przez hdmi czyli pełnowartościowy ?!
pewnyktos Napisano 4 Kwietnia 2013 Napisano 4 Kwietnia 2013 To nie będzie proste żeby dołożyć sobie wejście optyczne. Nie chcesz po porstu kupić karty dźwiękowej?
marcind Napisano 4 Kwietnia 2013 Autor Napisano 4 Kwietnia 2013 Raczej wypadnie na kupno karty ,dzieki za zainteresowanie ,liczyłem że znajdzie się inna opcja.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.