Skocz do zawartości

[Linki i pancerze]Jagwire Racer w rowerze MTB?

Pawello12

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Chcę wymienić linki i pancerze w moim rowerze i znalazłem fajny zestaw w niezłej cenie na allegro, ale w opisie jest napisane, że jest on przeznaczony do rowerów szosowych. Co odróżnia ten zestaw od takiego do roweru MTB. Wszystko będzie pasować, gdy zamontuję je do takiego roweru? Coś będzie źle działać?

Możecie też polecić jakieś alternatywy w podobnej lub niższej cenie.

Napisano

Mogę w takim razie prosić o polecenie czegoś sensownego do MTB? Mogą być dwa oddzielne zestawy.

Rozumiem, że w przerzutkowych końcówki już się nie różnią?

Napisano

Musisz szukać, nie koniecznie z jagwire. Jest dużo innych firm. Poszperaj na forum na pewno znajdziesz coś o zestawach pancerzy i linek. Ja osobiście kupowałem jagwire i jestem z nich bardzo zadowolony ale u siebie w rowerowym po taniości :)

Napisano

Oo firma clarks :) Do tej firmy mam zaufanie ,czego nie kupiłem zawsze byłem zadowolony z jakości wykonania oraz żywotności produktu. Wiec na Twoim miejscu brałbym 1 z tych kompletòw

Napisano

Na jednym ze zdjęć takiego samego zestawu Clarksa tylko w innym kolorze zauważyłem, jak wygląda końcówka linki hamulcowej i jest ona trochę inna od tej, którą mam aktualnie. To będzie pasować?

Na jakiej zasadzie to pasuje i do MTB i do szosówek?

Napisano

Pytanie odnośnie zakończeń pancerzy. Z jagwire występują dwa typy: z noskiem i konfuzorem. Czy te z konfuzorem stosuje się przy manetkach i w miejscach gdzie linka wychodzi z pancerza a tam gdzie wchodzi w pancerz daje się z noskiem?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...