Krzysiek22 Napisano 2 Kwietnia 2013 Napisano 2 Kwietnia 2013 Witam! Zabrałem sie do czyszczenia kasety w starej szosie i zobaczylem ze prawie najmniejsza zebatka ma "wyjechany" jeden ząbek. Mysle sobie zmienie tą zebatke jedną, a ze mialem pod bokiem inną starą to mysle sobie przekrece aco bede kupował. Patrze a tu dokladnie w tym samym miejscu ten ząbek wyjechany. Zdziwilem sie ogromnie bo to chyba nie przypadek. Obie kasety są z grupy Shimano RX100. I tu moje pytanie. Czy kiedys robili tak te kasety ze jeden ząbek mialy zjechany ? Bo to nie wyglada jak zwykle zuzycie od łancucha. I czemu mialo by to sluzyc takie cos oraz czy sie spotkaliscie z czyms takim ?
spons92 Napisano 2 Kwietnia 2013 Napisano 2 Kwietnia 2013 Nie spotkałem sie z czymś takim w kasecie, ale w korbie Truvativa. Po co to, nie wiem, być może ma to na celu ułatwienie zmiany biegów, ale to tylko moje domysły.
miti09 Napisano 2 Kwietnia 2013 Napisano 2 Kwietnia 2013 te "wyłamane" zęby mają właśnie pomóc w zmianie biegów, Patrzę teraz na nowe blaty XTR i w 24T brakuje 2 zębów
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.