Stiep Napisano 7 Kwietnia 2013 Autor Napisano 7 Kwietnia 2013 Problem w tym, że ja nie mam 3 000 do położenia na rower, a wszystko co poniżej ma słabe amortyzatory. Tego niestety nie przeskoczymy. W góry się raczej nie wybieram, a maratony w Wielkopolsce chyba aż tak wymagające nie są? Wklejałem już wcześniej, ale nikt nie skomentował: Jamis Durango Race http://allegro.pl/jamis-durango-race-19-sram-x5-10-s-wyprzedaz-i3124798234.html Coraz poważniej myślę o tym unibiku
mansua Napisano 7 Kwietnia 2013 Napisano 7 Kwietnia 2013 http://allegro.pl/rower-author-2013-spirit-gratisy-kurier-ambike-pl-i3135163909.html Tańsza opcja 26-er. w zasadzie mieści się w budżecie. Przydała by się lepsza zmieniarka z tyłu, np XTM770, a reszta napędu w miare zużycia można podmiemić na coś lepszego. O ile lepsze przerzutki, czy lzejsze rurki, nieco umilają jazdę, to moim zdaniem dobra rama i skuteczny amortyzator, przekładają się bezposrednio na jakość jazdy w terenie. Miałem takie Firsta swojego czasu, i szczerze to jest to niebo a ziemia w porównaniu do taniego sprężynowca . To nawet nie chodzi o to że mniej telepie, rower bez porównania lepiej trzyma się drogi i wchodzi w zakręty.
beskid Napisano 7 Kwietnia 2013 Napisano 7 Kwietnia 2013 Coraz poważniej myślę o tym unibikuI tego się trzymaj bo ma całkiem przyzwoity osprzęt i bardzo dobre hamulce. Minus to oczywiście widelec ale jak słusznie zauważyłeś trzeba się z tym liczyć. Będzie z nim bardzo żle to wymienisz. Co do tego Jamis'a to nie jestem zwolennikiem napędów 10 sp. jak i też zarówno korb jak i kaset SRAm'a. Wideł to kowadło ale za to dość solidne.
Stiep Napisano 10 Kwietnia 2013 Autor Napisano 10 Kwietnia 2013 Rower kupiony. Wybór padł na: Unibike Flite 29. Nie obyło się bez przygód przy zakupie, ale finał szczęśliwy. Dziękuję wszystkim za pomoc.
CzarnyMario Napisano 10 Kwietnia 2013 Napisano 10 Kwietnia 2013 Całkiem przyzwoita maszyna, przyjemności z jazdy się życzy !
LUTY123 Napisano 10 Kwietnia 2013 Napisano 10 Kwietnia 2013 Rower kupiony. Wybór padł na: Unibike Flite 29. Życzę udanych przygód na rowerze i oczywiście dodawaj jakieś fotki z wycieczek
Stiep Napisano 10 Kwietnia 2013 Autor Napisano 10 Kwietnia 2013 Debiut na nowym sprzęcie planuję 21 kwietnia w Dolsku, dystans mini. Już mnie żona straszy, że jak będę miał takie same wyniki jak na starym Garym Fischerze to mi tego Flita sprzeda
mansua Napisano 10 Kwietnia 2013 Napisano 10 Kwietnia 2013 Debiut na nowym sprzęcie planuję 21 kwietnia w Dolsku, dystans mini. Już mnie żona straszy, że jak będę miał takie same wyniki jak na starym Garym Fischerze to mi tego Flita sprzeda hehe, to już nie zależy od roweru, tylko od przetrenowanej zimy Gratuluje zakupu, fajny rower, wart doinwestowania w przyszłości.
Stiep Napisano 24 Kwietnia 2013 Autor Napisano 24 Kwietnia 2013 Debiut zaliczony. Świata nie podbiłem, ale z roweru jestem zadowolony. Plan był taki żeby się zmieścić w 2 godzinach i się udało. Trochę przespałem start i potem było dużo wyprzedzania, więc mogło być trochę lepiej jeśli idzie o miejsce. Za tydzień kolejny start w Murowanej Goślinie. Jechałem tam w zeszłym roku więc myślę że teraz będzie trochę łatwiej, choćby ze względu na to że wiem czego się spodziewać na trasie. Doświadczenia też przybyło bo rok temu to był mój absolutny debiut.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.