Skocz do zawartości

[do 2500 PLN] MTB na maratony

Stiep

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Problem w tym, że ja nie mam 3 000 do położenia na rower, a wszystko co poniżej ma słabe amortyzatory. Tego niestety nie przeskoczymy.

W góry się raczej nie wybieram, a maratony w Wielkopolsce chyba aż tak wymagające nie są?

Wklejałem już wcześniej, ale nikt nie skomentował: Jamis Durango Race

http://allegro.pl/jamis-durango-race-19-sram-x5-10-s-wyprzedaz-i3124798234.html

Coraz poważniej myślę o tym unibiku

Napisano

http://allegro.pl/rower-author-2013-spirit-gratisy-kurier-ambike-pl-i3135163909.html

Tańsza opcja 26-er. w zasadzie mieści się w budżecie. Przydała by się lepsza zmieniarka z tyłu, np XTM770, a reszta napędu w miare zużycia można podmiemić na coś lepszego.  O ile lepsze przerzutki, czy lzejsze rurki, nieco umilają jazdę, to moim zdaniem dobra rama i skuteczny amortyzator, przekładają się bezposrednio na jakość jazdy w terenie. Miałem takie Firsta swojego czasu, i szczerze to jest to niebo a ziemia w porównaniu do taniego sprężynowca . To nawet nie chodzi o to że mniej telepie, rower bez porównania lepiej trzyma się drogi i wchodzi w zakręty. 

Napisano

Coraz poważniej myślę o tym unibiku

I tego się trzymaj bo ma całkiem przyzwoity osprzęt i bardzo dobre hamulce. Minus to oczywiście widelec ale jak słusznie zauważyłeś trzeba się z tym liczyć. Będzie z nim bardzo żle to wymienisz.

Co do tego Jamis'a to nie jestem zwolennikiem napędów 10 sp. jak i też zarówno korb jak i kaset SRAm'a. Wideł to kowadło ale za to dość solidne.

Napisano

Rower kupiony. Wybór padł na: Unibike Flite 29.

Nie obyło się bez przygód przy zakupie, ale finał szczęśliwy.

Dziękuję wszystkim za pomoc.

Napisano

Rower kupiony. Wybór padł na: Unibike Flite 29.

Życzę udanych przygód na rowerze i oczywiście dodawaj jakieś fotki z wycieczek :D  

Napisano

Debiut na nowym sprzęcie planuję 21 kwietnia w Dolsku, dystans mini.

Już mnie żona straszy, że jak będę miał takie same wyniki jak na starym Garym Fischerze to mi tego Flita sprzeda :)

Napisano

Debiut na nowym sprzęcie planuję 21 kwietnia w Dolsku, dystans mini.

Już mnie żona straszy, że jak będę miał takie same wyniki jak na starym Garym Fischerze to mi tego Flita sprzeda :)

hehe, to już nie zależy od roweru, tylko od przetrenowanej zimy :)   Gratuluje zakupu, fajny rower, wart doinwestowania w przyszłości. 

• 2 tygodnie później...
Napisano

Debiut zaliczony. Świata nie podbiłem, ale z roweru jestem zadowolony.

Plan był taki żeby się zmieścić w 2 godzinach i się udało. Trochę przespałem start i potem było dużo wyprzedzania, więc mogło być trochę lepiej jeśli idzie o miejsce.

Za tydzień kolejny start w Murowanej Goślinie. Jechałem tam w zeszłym roku więc myślę że teraz będzie trochę łatwiej, choćby ze względu na to że wiem czego się spodziewać na trasie. Doświadczenia też przybyło bo rok temu to był mój absolutny debiut. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...