Skocz do zawartości

[Siodełko] Do 70 zł nowe/używane

Krasiak96

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć które siodełko do 70 zł będzie lekkie i wygodne za razem do gustu wpadły mi takie modele

Selle Royal SETA

Selle Italia Q-BIK

Selle Italia XR

Selle Italia

San Marco Ponza Power

• 3 tygodnie później...
Napisano

I jak Krasiak96 wybrałeś jakieś siodło?.

Również szukam jakieś alternatywy na ten sezon. W zeszłym jeździłem na proponowanym tutaj San Marco Blaze ale ta deska to porażka, bez pampera nie wsiadać. Rozglądałem się za WTB, tylko że sporo modeli jest do wyboru i ciężko się zdecydować, może ktoś doradzić, które wybrać z goła odmienne od SM Blaze? A może jakieś żelowe?. Moje doświadczenie nie jest duże, więc chętnie zakupie i potestuje wszystko inne od tej deski jaką jest Blaze, z którym każda wycieczka rowerowa to katorga...

Napisano

San Marco Ponza Power

Wygodne jest ale trzeba przyzwyczaić zadek do siedziska. Jeżdżę z pampersem i po 60 km w terenie po dziurach czuje, że mam siedzenie :) Więc komfortowe ono nie jest i lepiej jeździć z "pieluchą". 

Napisano

Polecam Selle Italia XR. Bardzo wygodne siodło, wczesniej miałem Velo Plush i po 20 km bolał mnie tyłek mimo spodenek z wkładką. Na Selle Italia Xr po 70km nie ma żadnych bóli, ani problemów itp. Jest wygodne, moje waży 291 gram, wymiary 280mm x 135mm. Kupiłem używane w idealnym stanie za 40zł.

41514.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...