omas Napisano 24 Marca 2013 Napisano 24 Marca 2013 Witam, przymierzam sie do zakupu roweru szosowego. Obecnie uzywam roweru mtb Rockrider 5.2 z 2008 roku. Moje wymiary 172, noga 73cm, 106.4 kg. Jestem obecnie na diecie + rower i stracilem juz 13.5 kg. Obecnie moj pracodawca dolaczyl do programu Cyclescheme i mam mozliwosc kupienia roweru do £1000 bez placenia podatku i ubezpieczenia, czyli za rower kosztujacy £1000 zaplace £680 (kwota jest rozbita na 12 miesiecznych rat). Ograniczylem jednak moj budzet do £500 (£26/m-c). Z tego co sie zorientowalem najciensze mozliwe opony beda to 700x25, a rama 53cm. Moje trasy to 9km do i 9km z pracy, ok.20-50km rekreacyjnie + jak przyjda cieple dni raz na tydzien ok 100km. Jezdze 100% ulice dlatego chcialbym szosowke. Zastanawiam sie nad kilkoma rowerami, powiedzcie ktory bylby najlepszy. 1) Specialized Allez 2) Fuji ######f 1.5 Compact 2013 3) Claud Butler Milano Road Bike (2010)
twojastara Napisano 24 Marca 2013 Napisano 24 Marca 2013 a moze cos od onone? przesylka w cenie: Planet X Kaffenback SRAM Force Disc rower na bardzo dobrym poziomie osprzetowym, uniwersalna rama, mocna, nadaje sie do commutingu, na szose, mozesz zalozyc opony przelajowe pewnie nawet do 45mm i wjechac w lzejszy teren, nie mowiac juz o mozliwosci zalozenia bagaznikow.... ew. genesis: CdF | Genesis Bikes hample tarczowe poprawia hamowanie Twojej wiekszej niz przecieta masy, stalowe ramy tego typu sa bardzo wytrzymale, a zarazem komfortowe kola od takich mniejszych firm (w przeciwienstwie do evansow i cyclesurgery) powinny byc troche lepszej jakosci; lepiej naciagniete pod odpowiednio wieksza wage) naped kompaktowy zmotywuje Cie do jazdy aerobowej (w przeciwienstwie do raczej silowej jazdy na fixach/singlach) i pomoze troche wypocic. powodzenia EDIT : - sori, dopiero teraz zauwazylem w linkach, ze chcesz rower za 500 do zaplaty...
omas Napisano 25 Marca 2013 Autor Napisano 25 Marca 2013 Zdecydowalem sie na Trek-a 1.2 2013 model. Opony jednak 23mm beda dobre a rama 52 cm (krotkie nozki ).
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.