rzezniol Napisano 21 Marca 2013 Napisano 21 Marca 2013 Witam ! Znajomy ma sobie takie coś czyli ramę Author ARP Magic 07 ... funkel nówka nie śmigana w rozmiarze 19` Z informacji jakie już mi się udało zlokalizować to ... - 07 na końcu nazwy to rocznik czyli 2007 r - rama na rurkach culumbusa - podobno to ramy produkowane przez Authora dla zawodników, dostęp do tych produktów miały kluby kolarskie... nie występowały w handlu i katalogach. - mocowanie na hamulec w standardzie IS + piwoty Jest wstępny plan poskładania na tym szkielecie pełnoprawnego roweru ... i mam kilka pytań Pierwsze ... Czy ktokolwiek kiedykolwiek miał do czynienia z tym produktem i jest w stanie potwierdzić teorię "tylko dla zawodników" ? Drugie ... Czy te ramy miały jakieś typowe wady ? Wiadomo swego czasu sporo się słyszało o kłopotach z ramami authora z tego co pamiętam opartymi na rurkach columbusa właśnie. Trzecie ... Czy zna ktoś jej geometrie ? lub Jeżeli teoria "tylko dla zawodników" jest prawdziwa to czy istniała wersja cywilna tej ramy która była geometrią na Magicu wzorowana? Czwarte mocno powiązane z trzecim Jaki skok amortyzatora do tej ramy aby jej nie upośledzić ? Stawiam ze 80 mm ale wole zapytać... Temat raczej dla znawców tematu rynku rowerowego, którzy siedzą na nim od lat i dodatkowo mocno ocierali się o sport liczę na pomoc. Pozdrawiam
Mod Team durnykot Napisano 21 Marca 2013 Mod Team Napisano 21 Marca 2013 Takie cuś się znalazło(model 04) http://karnet.up.wroc.pl/~afogt/bike/equip/magic04.html
rzezniol Napisano 21 Marca 2013 Autor Napisano 21 Marca 2013 Hmm niby i tak ale rama o którą pytam jest z alu 7005 a to może mieć wpływ nie tylko na wagę i sztywność ... Mogli jednocześnie zmienić geo tej ramy pod bardziej jej współczesne amortyzatory. Pozdro TapaTalknięte z Andka
R20 Napisano 11 Lipca 2013 Napisano 11 Lipca 2013 Witam ! Znajomy ma sobie takie coś czyli ramę Author ARP Magic 07 ... funkel nówka nie śmigana w rozmiarze 19` Z informacji jakie już mi się udało zlokalizować to ... - 07 na końcu nazwy to rocznik czyli 2007 r - rama na rurkach culumbusa - podobno to ramy produkowane przez Authora dla zawodników, dostęp do tych produktów miały kluby kolarskie... nie występowały w handlu i katalogach. - mocowanie na hamulec w standardzie IS + piwoty Jest wstępny plan poskładania na tym szkielecie pełnoprawnego roweru ... i mam kilka pytań Pierwsze ... Czy ktokolwiek kiedykolwiek miał do czynienia z tym produktem i jest w stanie potwierdzić teorię "tylko dla zawodników" ? Drugie ... Czy te ramy miały jakieś typowe wady ? Wiadomo swego czasu sporo się słyszało o kłopotach z ramami authora z tego co pamiętam opartymi na rurkach columbusa właśnie. Trzecie ... Czy zna ktoś jej geometrie ? lub Jeżeli teoria "tylko dla zawodników" jest prawdziwa to czy istniała wersja cywilna tej ramy która była geometrią na Magicu wzorowana? Czwarte mocno powiązane z trzecim Jaki skok amortyzatora do tej ramy aby jej nie upośledzić ? Stawiam ze 80 mm ale wole zapytać... Temat raczej dla znawców tematu rynku rowerowego, którzy siedzą na nim od lat i dodatkowo mocno ocierali się o sport liczę na pomoc. Pozdrawiam Witam, jestem szczęśliwym posiadaczem magic05 Nie wiem jak nowsze edycje, ale ja mam do tej pory rowerek i jest super. Komfort jazdy świetny, lekka rama aluminiowa podwójnie cieniowana na LX, oczywiście teraz już jest na XT. Jak masz możliwość kupienia to bież jeszcze za tą cene ;] pozdro
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.