Skocz do zawartości

[rama] Author ARP Magic 07 ... dla znawców tematu

rzezniol

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam !

Znajomy ma sobie takie coś czyli ramę Author ARP Magic 07 ... funkel nówka nie śmigana w rozmiarze 19`

Z informacji jakie już mi się udało zlokalizować to ...

- 07 na końcu nazwy to rocznik czyli 2007 r

- rama na rurkach culumbusa

- podobno to ramy produkowane przez Authora dla zawodników, dostęp do tych produktów miały kluby kolarskie... nie występowały w handlu i katalogach.

- mocowanie na hamulec w standardzie IS + piwoty

Jest wstępny plan poskładania na tym szkielecie pełnoprawnego roweru ... i mam kilka pytań

Pierwsze ...

Czy ktokolwiek kiedykolwiek miał do czynienia z tym produktem i jest w stanie potwierdzić teorię "tylko dla zawodników" ?

Drugie ...

Czy te ramy miały jakieś typowe wady ?

Wiadomo swego czasu sporo się słyszało o kłopotach z ramami authora z tego co pamiętam opartymi na rurkach columbusa właśnie.

Trzecie ...

Czy zna ktoś jej geometrie ?

lub

Jeżeli teoria "tylko dla zawodników" jest prawdziwa to czy istniała wersja cywilna tej ramy która była geometrią na Magicu wzorowana?

Czwarte mocno powiązane z trzecim

Jaki skok amortyzatora do tej ramy aby jej nie upośledzić ?

Stawiam ze 80 mm ale wole zapytać...

Temat raczej dla znawców tematu rynku rowerowego, którzy siedzą na nim od lat i dodatkowo mocno ocierali się o sport :) liczę na pomoc.

Pozdrawiam

Napisano

Hmm niby i tak ale rama o którą pytam jest z alu 7005 a to może mieć wpływ nie tylko na wagę i sztywność ... Mogli jednocześnie zmienić geo tej ramy pod bardziej jej współczesne amortyzatory.

Pozdro

TapaTalknięte z Andka

• 3 miesiące temu...
Napisano

Witam !

Znajomy ma sobie takie coś czyli ramę Author ARP Magic 07 ... funkel nówka nie śmigana w rozmiarze 19`

Z informacji jakie już mi się udało zlokalizować to ...

- 07 na końcu nazwy to rocznik czyli 2007 r

- rama na rurkach culumbusa

- podobno to ramy produkowane przez Authora dla zawodników, dostęp do tych produktów miały kluby kolarskie... nie występowały w handlu i katalogach.

- mocowanie na hamulec w standardzie IS + piwoty

Jest wstępny plan poskładania na tym szkielecie pełnoprawnego roweru ... i mam kilka pytań

Pierwsze ...

Czy ktokolwiek kiedykolwiek miał do czynienia z tym produktem i jest w stanie potwierdzić teorię "tylko dla zawodników" ?

Drugie ...

Czy te ramy miały jakieś typowe wady ?

Wiadomo swego czasu sporo się słyszało o kłopotach z ramami authora z tego co pamiętam opartymi na rurkach columbusa właśnie.

Trzecie ...

Czy zna ktoś jej geometrie ?

lub

Jeżeli teoria "tylko dla zawodników" jest prawdziwa to czy istniała wersja cywilna tej ramy która była geometrią na Magicu wzorowana?

Czwarte mocno powiązane z trzecim

Jaki skok amortyzatora do tej ramy aby jej nie upośledzić ?

Stawiam ze 80 mm ale wole zapytać...

Temat raczej dla znawców tematu rynku rowerowego, którzy siedzą na nim od lat i dodatkowo mocno ocierali się o sport :) liczę na pomoc.

Pozdrawiam

Witam,

jestem szczęśliwym posiadaczem magic05

Nie wiem jak nowsze edycje, ale ja mam do tej pory rowerek i jest super.

Komfort jazdy świetny, lekka rama aluminiowa podwójnie cieniowana na LX, oczywiście teraz już jest na XT. :)

Jak masz możliwość kupienia to bież :) jeszcze za tą cene ;]

pozdro :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...