Ombre Napisano 25 Kwietnia 2006 Napisano 25 Kwietnia 2006 Witam, krótko i na temat, mam naped 7 biegowy i kupiłem wlasnie tą korbe: Shimano FC-M440. Myslalem ze nie robi to zadnej roznicy czy naped 7, 8 czy 9 biegowy, jednak teraz mi sie troche nudziło, poczytałem wszystkie FAQ'i zamieszczone na forum i zobaczyłem zdanie "3. lancuch a: - korby: w wiekszosci wypadkow wspolpraca jest bezproblemowa. jedynie korby dedykowane do 27- biegowych napedow moga wspolpracowac wylacznie z superwaskim lancuchem przeznaczonym do takowych." A wpisujac w google fc-m440 mozna sie dowiedziec ze to deore :/ czyli 9 rzedów? moge sie zegnac z korba i juz ją sprzedawac? czy bedzie wspolpracowala z moim napedem? Z gory thnx za odpowiedzi ;]
Schwefel Napisano 25 Kwietnia 2006 Napisano 25 Kwietnia 2006 To praktycznie jest stare Alivio z 2005r. różni się tylko większym blatem (44t). Jest to korba na 7/8sp więc wszystko będzie ok. Ja mam Alivio'05 z 7sp i działa świetnie.
Ombre Napisano 25 Kwietnia 2006 Autor Napisano 25 Kwietnia 2006 Schwefel to mnie pocieszyles Sama korba wygląda cudnie! Teraz tylko zbieram kase na suport + motaz
Mod Team Odi Napisano 26 Kwietnia 2006 Mod Team Napisano 26 Kwietnia 2006 różni się tylko większym blatem (44t) I tym że jest on alu.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.