mfrankiewicz Napisano 16 Marca 2013 Napisano 16 Marca 2013 Witam, Mam pytanie odnośnie butów do wspomnianych pedałów - słyszałem / czytałem, że to nie to samo mocowanie, co Shimano. Czy jest jakieś dedykowane obuwie do tych Crank Brothers, czy jednak zwykłe Shimano pod SPD podejdą? z góry dzięki za odpowiedzi, pozdrawiam!
MrMacko06 Napisano 16 Marca 2013 Napisano 16 Marca 2013 To jest tylko kwestia bloków. Nie ma różnicy w obuwiu. Ja śmigam Na Shimano XC 50 i chodzi jak petarda.
Tomash Napisano 16 Marca 2013 Napisano 16 Marca 2013 Tylko pamiętaj, że jak będziesz brał buty z carbonową podeszwą, to od razu kup do nich blaszki pod blok, bo skrzydełka wycinają podeszwę!
nonamed Napisano 17 Marca 2013 Napisano 17 Marca 2013 Moje pierwsze pedały to Candy + Nortwave Lizzard Pro SBS . Jestem super zadowolony z tego połączenia, a zwłaszcza z butów . Tak więc polecam ten model. Pozdrawiam
ukaniex Napisano 17 Marca 2013 Napisano 17 Marca 2013 Nie ma "dedykowanego obuwia". Każde kompatybilne z systemami zatrzaskowymi będzie dobre. Koniec w temacie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.