Lofix Napisano 16 Marca 2013 Napisano 16 Marca 2013 Witam,Szukam czegoś wygodnego (problemy z kręgosłupem) i szybkiego do pomykania głównie ulicami i ścieżkami rowerowymi po Warszawie. Wiadomo jak najlepsza cena/jakość.Nowy/używany - nie ma to najmniejszego znaczenia. Widelec sztywny/amortyzator - również bez różnicy. Z amorem pewnie wygodniej, ale czy w tej cenie będzie coś sensownego?2000zł. to max, więcej nie dołożę, bo dokładać można w nieskończoność Mam 193cm wzrostu, noga ~90cm. i waże ok. 90kg. - To tak odnośnie rozmiaru.Moje dwa typy:TREK ROWERY GORSKIE,SZOSOWE, TREKINGOWE 2011 - Pytanie czy rozmiar 22,5'' będzie odpowiedni? Cena za używany 1500zł.SPEEDER T1 Specifications | 2012 Bike Range | MERIDA Australia - rozmiar 56cm będzie ok, bo większego nie znalazłem? Cena 1650zł.Warto brać któregoś z nich? Może coś innego?
mklos1 Napisano 16 Marca 2013 Napisano 16 Marca 2013 Jeżeli masz problemy z kręgosłupem, to cross raczej odpada ze względu na geometrię (ukierunkowana w stronę sportową). Dlatego lepiej trekingowy, z "pełnym" zawieszeniem. Najlepiej skonsultować się z lekarzem w tej kwestii. W Twoim budżecie Kross Trans Alp powinien być zupełnie wystarczający. Jeżeli chodzi o wybór jeden z dwóch - stawiałbym na Trek'a. Co do rozmiaru się nie wypowiem, bo kupowanie rozmiaru w ciemno, gdy nie ma się doświadczeń z wcześniejszych rowerów nie jest dobrym pomysłem. Najlepiej się przymierzyć.
Lofix Napisano 16 Kwietnia 2013 Autor Napisano 16 Kwietnia 2013 Te problemy to może na wyrost napisałem. Chodzi o to że mam trochę krzywy. Do tej pory nie kupiłem roweru. Budżet wzrósł do 4k i chcę rower nowy. W oko wpadł mi Giant Escape RX1 (3600zł.) http://www.giant-bicycles.com/pl-pl/bikes/model/escape.rx.1/14048/64118/#overview Tylko martwi mnie że największy rozm to L (21') W tygodniu powinienem się do niego przymierzyć (jeżeli mają na stanie w Wawie). Pytanie czy warto?
mklos1 Napisano 17 Kwietnia 2013 Napisano 17 Kwietnia 2013 U polskiego producenta dostałbyś trochę więcej w tej cenie. Np Kross Evado 7.0. Ale to troszeczkę inna klasa, bo to jest cross (tarcze, amor), a widzę, że Tobie zależy na sztywnym przodzie.
krism4a1 Napisano 17 Kwietnia 2013 Napisano 17 Kwietnia 2013 4000 PLN? Nic lepszego nie znajdziesz dla kręgosłupa niż azub.cz
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.