Skocz do zawartości

[4000zł] Wygoda i szybkość. Ulica i ścieżki rowerowe.

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,
Szukam czegoś wygodnego (problemy z kręgosłupem) i szybkiego do pomykania głównie ulicami i ścieżkami rowerowymi po Warszawie. Wiadomo jak najlepsza cena/jakość.
Nowy/używany - nie ma to najmniejszego znaczenia. Widelec sztywny/amortyzator - również bez różnicy. Z amorem pewnie wygodniej, ale czy w tej cenie będzie coś sensownego?
2000zł. to max, więcej nie dołożę, bo dokładać można w nieskończoność ;)

Mam 193cm wzrostu, noga ~90cm. i waże ok. 90kg. - To tak odnośnie rozmiaru.

Moje dwa typy:

TREK ROWERY GORSKIE,SZOSOWE, TREKINGOWE 2011 - Pytanie czy rozmiar 22,5'' będzie odpowiedni? Cena za używany 1500zł.

SPEEDER T1 Specifications | 2012 Bike Range | MERIDA Australia - rozmiar 56cm będzie ok, bo większego nie znalazłem? Cena 1650zł.

Warto brać któregoś z nich? Może coś innego?

Napisano

Jeżeli masz problemy z kręgosłupem, to cross raczej odpada ze względu na geometrię (ukierunkowana w stronę sportową). Dlatego lepiej trekingowy, z "pełnym" zawieszeniem. Najlepiej skonsultować się z lekarzem w tej kwestii. W Twoim budżecie Kross Trans Alp powinien być zupełnie wystarczający.

Jeżeli chodzi o wybór jeden z dwóch - stawiałbym na Trek'a. Co do rozmiaru się nie wypowiem, bo kupowanie rozmiaru w ciemno, gdy nie ma się doświadczeń z wcześniejszych rowerów nie jest dobrym pomysłem. Najlepiej się przymierzyć.

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Te problemy to może na wyrost napisałem. Chodzi o to że mam trochę krzywy.

Do tej pory nie kupiłem roweru. Budżet wzrósł do 4k i chcę rower nowy.

W oko wpadł mi Giant Escape RX1 (3600zł.) http://www.giant-bicycles.com/pl-pl/bikes/model/escape.rx.1/14048/64118/#overview Tylko martwi mnie że największy rozm to L (21') W tygodniu powinienem się do niego przymierzyć (jeżeli mają na stanie w Wawie). Pytanie czy warto?

Napisano

U polskiego producenta dostałbyś trochę więcej w tej cenie. Np Kross Evado 7.0. Ale to troszeczkę inna klasa, bo to jest cross (tarcze, amor), a widzę, że Tobie zależy na sztywnym przodzie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...