Skocz do zawartości

[naklejki] odklejanie spod lakieru

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ma ktoś jakiś patent na odklejenie naklejek z ramy spod lakieru? Przeciąłem lakier przy krawędzi naklejki skalpelem ale i tak ciężko schodzą, w dodatku rwą się nawet po podgrzadniu suszarką. A chodzi o to żeby zrobić nowe takie same.

Napisano

Kiepsko to widzę ... jakoś nie widzę celu w tym co robisz ... mam wrażenie że to co robisz to idealna droga do niepowodzenia / katastrofy. :)

Chcesz wymienić naklejki na ramie, które są pod lakierem bezbarwnym ?

Potem chcesz nakleić nowe i położyć nowy bezbarwny ?

Środek który zaproponował adamos z tego co pamiętam daje sobie rade z etykietami papierowymi ale z naklejkami z tworzywa radził sobie bardzo średnio.

Inne mocniejsze środki mogą zacząć reagować i zniszczyć lakier ramy.

Suszarka na takie naklejki może być za słaba ... opalarka z kolei za mocna.

Dla wykonania nowych takich samych ... nie było by łatwiej nakleić kalkę lub folię transportowa na ramę i odrysować ?

Pozdrawiam

Napisano

Rama pójdzie do piaskowania i malowania proszkowego a jest fajna i warta zachodu. Dlatego pytam o jakiś patent na naklejki pod klarem :) Też myślałem o odrysowaniu na transportowej ale są zbyt "skomplikowane" a lubię jak jest wszystko na tip top.

Napisano

Naklejki, w zasadzie kalkomania zdjęta. W kawałkach ale się udało :) Łącznie pewnie ze 3 godz. mi to zajęło. Najpierw papierem ściernym 800 zeszlifowałem lakier a później suszarka, nożyk i skrobak do szyb z metalowym ostrzem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...