Skocz do zawartości

[suport,przerzutka przód]-wymiana

albert1995

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Od kilku dni mam korbę shimano fc-m131 48-38-28(na kwadrat)

Potrzebuję dobrać do niej suport i przerzutkę z przodu.

Szukam nie za drogiego suportu do 40zł. Wymagana długość wg producenta to 122,5mm.

Czy któryś z poniższych będzie odpowiedni, również jakościowo?

WKŁAD SUPORTU SHIMANO BBUN26 BSA 123MM KWADRAT (3040953792) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Suport Shimano Alivio BB-UN26 123mm 68mm XTRaBik (3080831596) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Suport RPM (FSA) BB-7420ST MASZYNÓWKI! kwadrat 122 (3047966323) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

FSA SUPORT NA MASZYNACH KWADRAT 68/122,5 BSA METAL (3073237909) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Teraz przerzutka:

Wcześniej miałem korby gdzie największy blat miał 46 zębów.

Czy muszę wymieniać przerzutkę? jaśli tak to też nie za drogą bym chciał.

Napisano

Każdy z tych suportów jest ok, pod warunkiem, że mufa ma szerokość 68mm, ale powinna mieć. Przerzutki prawdopodobnie nie musisz zmieniać, możliwe, że trzeba będzie nieco podnieść i wyregulować od nowa.

Napisano

nie kupuj tego klucza. Ukręciłem go ręką. Rączka zrobiona jest chyba z plasteliny.

Kup zwykłą nakładkę pod klucz 24 z dziurą w środku, żeby dało się skręcić w razie kłopotów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...