dim Napisano 5 Marca 2013 Napisano 5 Marca 2013 Na wstępie chciałbym wszystkich serdecznie przywitać. Po 20 letniej przerwie postanowiłem zakupić rower. Główny cel to wypady rowerowe z dziećmi. (park + las) Przeznaczona kwota : około 1500zł +- 100 Wzrost: 190cm Waga: 90kg Znalazłem kilka propozycji, ale z racji tego iż przez bardzo długi czas nie siedzę w tym temacie, nie mam doświadczenia jeśli chodzi o osprzęt. Jeśli znajdzie się jakaś osoba, która doradzi - jaki rower z poniższej listy wart jest tych pieniędzy będę bardzo wdzięczny. (podałem orientacyjne ceny) Merida matts 40-md - około 1650zł Rowery Merida - rowery, części, osprzęt, akcesoria rowerowe - producent i dystrybutor rowerów FERRINI R4 - około 1550zł PRO MTB 26 FERRINI R4 HAM TARCZOWE ACERA r 19,21 ! (3061162836) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Kross Hexagon x3 - około 1250zł Hexagon X3 | Kross - Rower górski, rowery trekkingowe, rowery miejskie Romet Rambler 4.0 - około 1000zł Rower Romet RAMBLER 4.0 biało-pomarańczowy 2012 [R12rambler40w] - 959.00�PLN : Sklep sportowy ARKUS | Rowery | Skutery | Motory | Quady | Atlasy | Trenażery | Bieżnie Univega HT-510 - około 1450zł / Rowery UNIVEGA Limber VX7 Pro - około 1300zł Rewelacyjny Rower Limber VX7 Pro Alivio !! 12,6 kg (3076899382) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Może jakieś inne propozycje? (kellys) Dziękuję wszystkim za pomoc
seraph Napisano 5 Marca 2013 Napisano 5 Marca 2013 A witaj witaj Ja na wstępie wyrzuciłbym wszystkie najtańsze rowery z Twojego zestawienia, czyli te które mają mniej niż 7 biegów z tyłu, bo to wolnobieg - nieżywotna piasta, głośny itd... samo zło. Zostaję Merida, Ferrini i Univega. Merida jest spoko jeśli zależy Ci na hamulcach tarczowych, a nie wydaję mi się żeby do jazdy po parku były Ci jakoś niezbędne. Ferrini jak dla mnie to wygląda dość oczoj**nie , ale również nie jest zły. Univega ma wielki plus za cenę, napęd 3x9 i osprzęt, a hamulce V-brake też bardzo dobrze będą spełniać swoje zadanie. Tylko rozmiar ramy 19,5", który został może być mały, bo jesteś wysoki Do spokojnej jazdy jaką preferujesz wygodniejszy byłby dopasowany rower czyli 20-21", dla szaleństw lepsze są delikatnie mniejsze ramy, bo lepiej się prowadzą i mają "bezpieczniejszy" niższy przekrok. Co do innych propozycji to nie zastanawiałeś się nad rowerem na kołach 28"? Tzn jakimś cross'em? Na parkowe i leśne ścieżki spokojnie wystarczy, a i asfaltem będzie można czasem pognać. Jesteś wysoki to nawet wizualnie lepiej by to wyglądało
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.