Skocz do zawartości

[cross] do 2500zł, asfalt

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Nie kupiłem roweru na jesień, także teraz podejście drugie :P

Wzrost 187

Waga 88(docelowo 80, było 105)

Rama 21?

Do dojazdów na uczelnię od czasu do czasu, i na jakieś dłuższe wycieczki 80km+ jak się mocniej ociepli

Asfalt 80%, reszta 20%

Co sobie wyselekcjonowałem w tym czasie

Unibike Viper - wygląda na dobry stosunek ceny do jakości

Unibike zethos - da się wytargować do 2500. Znajomy mi jego polecał ze względu na pełne deore i hydrauliczne

Evado 4.0 - podobny do zethosa ale tańszy

Merida Crossway 100D i 300D

Jest jeszcze coś ciekawego w cenie powiedzmy vipera? Ładne być nie musi, bo łatwiej będzie przyciągać uwagę :P

No i teraz pytanie najważniejsze. Te 2500 mogę wydać. Ale czy warto dla raczej laika dopłacać do tych droższych? Czy zostać przy viperze?

Napisano

Do tych celów wystarczy Viper. Alivio to dobry osprzęt, do jazdy rekreacyjnej jeden z najlepszych. Hamulce hydrauliczne nie są Ci potrzebne, a kosztują sporo. Dobre V-braki załatwiają sprawę no i koszt eksploatacji jest niższy.

Tylko czy masz go gdzie bezpiecznie zostawić na uczelni? Bo łatwo stracić taki rower. Dobre zabezpieczenie kosztuje sporo, ale nie daje gwarancji.

Napisano

sam jeżdzę na viperze o kilku lat i jestem bardzo zadowolony :) wprawdzie wprowadziłem w międzyczasie kilka modyfikacji (mostek, kiera, chwyty, rogi, sztyca i siodło) no i jak kupowałem swojego to kosztowal 1,5kzl!

Napisano

Jest gdzie przypiąć, budka straży niby jest obok... Ryzyko zawsze jest gdziekolwiek bym go nie zostawił. Z resztą i tak nie będe jeździł codzień, bo to 40km w jedną stronę co by oznaczało konieczność wyjazdu w okolicach 5 rano doliczając jakiś prysznic na miejscu :P

A coś podobnego do tego vipera? On jest dobry, tyle że jego waga jest dosyć spora. Ta tańsza merida?

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Odkopię trochę bo niestety po pojeżdzeniu po rowerowych sklepach rzeczywistośc nie jest taka różowa...

Nadal priorytetem pozostaje Viper ale tego badziewia nigdzie nie ma i w większości sklepów dystrybujących Unibike nawet go nie można zamówić. A bez przymiarki nie zamówię w ciemno. Niby na ursynowie jest(ale też nie byli pewni), muszę podjechać w poniedziałek sprawdzić

Co jest dostępne

Specialized Crosstrail Disc - 2199. Wygląda porządnie ale osprzęt w sumie taki sobie

Scott Sportster 40 - 2499. Strasznie drogi imho, tym bardziej że to 2012

Evado 4.0 - 2499

Jeszcze w katalogu od speciala zainteresował mnie 

Specialized Sirrus Sport - 2199, ale nie wiem czy mają ani czy mogą zamówić...
Napisano

Warszawa to wielkie miasto,sklepów rowerowych jest w p.p. Co tak się uparłeś na Unibike?

Rowery Specialized,które podałeś są ładne i będą przyciągać uwagę złodzieji,podzespoły słabe,za tę cenę.

Wysyłane z mojego ALCATEL ONE TOUCH 991D za pomocą Tapatalk 2

Napisano

Nie jestem z warszawy ale codziennie bywam na ursynowie na uczelni, także do ich salonu mam blisko

Nie uparłem się na unibike, ale wydaje mi się że za 2000zł niczego lepszego nie znajde. Tym bardziej widząc biedote w tych salonach na przedmieściach warszawy, 1-2 crossy a reszta do górale i 29'

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...