JakubWelnowski Napisano 3 Marca 2013 Napisano 3 Marca 2013 Siema. Postanowiłem wyczyscic calutki napęd w rowerze. A więc zacząłem od demontażu wszystkiego oprócz korby i suportu. Wszystko dokładnie wyczyściłem tak jak Pan Bóg przykazał. Teraz pojawia się problem. Jak to wszystko zmontowac. Załozyłem tylnią i przednia przerzutkę i nie mogę tego wszystkiego razem ze soba wyregulowac. Problem polega na tym, że łańcuch sie blokuje za wolnobiegiem przy ramie. Przerzutka przednia Shimano C051 - dual pull - top swing Przerzutka tylna Shimano TX30 7sp
wojtus025 Napisano 3 Marca 2013 Napisano 3 Marca 2013 Kombinuj do skutku aż się nauczysz. Zawsze jest łatwiej rozebrać, bo każdy to potrafi - gorzej jest w drugą stronę
JakubWelnowski Napisano 3 Marca 2013 Autor Napisano 3 Marca 2013 No właśnie Już oglądałem różne filmiki jak regulowac przerzutki i dalej nic, dlatego zgłosiłem się na forum.
Fenthin Napisano 3 Marca 2013 Napisano 3 Marca 2013 http://www.forumrowerowe.org/topic/3668-naped-zanim-zapytasz-zobacz/
JakubWelnowski Napisano 3 Marca 2013 Autor Napisano 3 Marca 2013 Ok, dzieki fenthim. Tylko teraz mam takie głupie pytanie Najmniejsza koronka to znaczy bieg 1 czy np 7? Wiem, że to głupie, ale kurcze oglądając filmiku się pogubiłem.
JakubWelnowski Napisano 3 Marca 2013 Autor Napisano 3 Marca 2013 Ok dzięki. Już wszystko jasne. Jak mi sie uda to wszystko zrobic to napisze
szybkilopez Napisano 3 Marca 2013 Napisano 3 Marca 2013 Regulacja tylnej przerzutki jest bardzo prosta zrzucasz łańcuch na najmniejszą zębatkę tak samo z manetką i naciągasz linkę nie za mocno tak by była naciągnięta i kontrujesz śrubą. Trudniej jest z przednią ja to robię tak, że ustawiam ją na środkowy blat tak samo manetkę i pod wodzik przerzutki, a rurę pod siodłową podkładam coś(rękojeść grubszego śrubokrętu) żeby mi ją w takim położeniu zablokowało i naciągam linkę. Później zostanie tylko regulacja dokładna wychylenia min i max przerzutek.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.