JakubWelnowski Napisano 3 Marca 2013 Napisano 3 Marca 2013 Siema. Wybieram się na KujawieXC i w moim rowerze mam amortyzator Manitou Axel 70-100mm z regulacją tłumienia. Jaki skok sobie ustawic? Seryjnie w moim rowerze miałem amor o skoku 63mm
tobo Napisano 3 Marca 2013 Napisano 3 Marca 2013 Żeby zachować charakterystykę roweru zbliżoną do fabrycznej powinno się ustawić raczej 70 mm skoku. Mam jednak dziwne wrażenie że ten widelec nie ma możliwości ustawienia w takim zakresie, ewentualnie jeśli już to albo 80 albo 100 mm.
JakubWelnowski Napisano 3 Marca 2013 Autor Napisano 3 Marca 2013 Możliwe, gdyz on się reguluje, że tak powiem stopniowo. Jak 2 lata temu go kupywałem, to na forum doradzili mi, abym jeździł ze skokiem 80mm. Aktualnie jeżdże na 100mm, ale nie jest on taki zwrotny.
lukaszs Napisano 3 Marca 2013 Napisano 3 Marca 2013 Ustaw tyle żeby Ci wystarczało . w xc im mniej tym lepiej bo będziesz szybciej podjeżdżał i będziesz bardziej zwrotny
JakubWelnowski Napisano 3 Marca 2013 Autor Napisano 3 Marca 2013 Ok dzięki. Jak wyjade troche do lasu potrenowac to sobie go zrobie pod siebie Dzięki wielkie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.