Gauolec Napisano 2 Marca 2013 Napisano 2 Marca 2013 Witam! W zeszłym roku jeżdżąc kolarką nie podobało mi się w niej wiele rzeczy. Dlatego na ten sezon chciał bym w końcu kupić jakiś rower który nie rozleci się na dziurach i da rade ujechać w lekkim terenie (las, polne drogi). Zależy mi na tym aby rower był szybki więc koła myśle 28 cali. Przeglądając od jakiegoś czasu rowery wpadły mi w oko te dwa modele. ROWER UNIBIKE FLASH GTS kolekcja 2012 Dostawa Gratis castor24.pl Rower Romet ORKAN 1.0 M kolekcja 2012 Dostawa Gratis castor24.pl Nie znam się za bardzo na rowerach tego typu więc proszę radę. Opłaca się kupic jeden z tych dwóch rowerów? Czekam na opinie i inne propozycje.
ZbyszekZmysichKiszek Napisano 2 Marca 2013 Napisano 2 Marca 2013 ja od ponad 2 lat mam kandsa maestro. zmienilem opony na gripstery 29x2,10 i w kazdym terenie daje rade. a, i hamulce avidy sd7 zalozylem i pedaly wellgo m21 teraz w maestro siedza. rower ma ponad 8 tysi zrobione. pozdrawiam.
Gauolec Napisano 3 Marca 2013 Autor Napisano 3 Marca 2013 ja od ponad 2 lat mam kandsa maestro. zmienilem opony na gripstery 29x2,10 i w kazdym terenie daje rade. a, i hamulce avidy sd7 zalozylem i pedaly wellgo m21 teraz w maestro siedza. rower ma ponad 8 tysi zrobione. pozdrawiam. Czyli coraz bardziej jestem zdania żeby po prostu kupić rower i w trakcie użytkowania zrobić go pod siebie.
marcind Napisano 3 Marca 2013 Napisano 3 Marca 2013 Zrobić tzw. "pod siebie" zawsze można lecz jakim kosztem ,na forum jest sporo takich dylematów jaki tutaj przedstawiłeś ,w większości odpowiedź jest prosta - LAZARO . Oczywiście zawsze można czegoś szukać w używkach. Sam poruszam się po Poznaniu i okolicach ( Głuszyna ,Daszewice ,Rogalin, Kamionki itd) i nie koniecznie potrzebny jest amortyzowany widelec by móc pojeździć w lekkim terenie . Szukaj dalej lub poszukaj na forum bo podanych jest wiele modeli rowerów które mieszczą się w Twoich kryteriach .
nemo2009 Napisano 3 Marca 2013 Napisano 3 Marca 2013 Witam!W zeszłym roku jeżdżąc kolarką nie podobało mi się w niej wiele rzeczy. Dlatego na ten sezon chciał bym w końcu kupić jakiś rower który nie rozleci się na dziurach i da rade ujechać w lekkim terenie (las, polne drogi). Zależy mi na tym aby rower był szybki więc koła myśle 28 cali. Przeglądając od jakiegoś czasu rowery wpadły mi w oko te dwa modele. ROWER UNIBIKE FLASH GTS kolekcja 2012 Dostawa Gratis castor24.pl Rower Romet ORKAN 1.0 M kolekcja 2012 Dostawa Gratis castor24.pl Nie znam się za bardzo na rowerach tego typu więc proszę radę. Opłaca się kupic jeden z tych dwóch rowerów? Czekam na opinie i inne propozycje. Lepszym wyborem bedzie Romet Orkan 2.0. Warto dołożyć te parę groszy. Wysyłane z mojego ALCATEL ONE TOUCH 991D za pomocą Tapatalk 2
marcind Napisano 3 Marca 2013 Napisano 3 Marca 2013 Tak ale czy ten Romet nie jest na wolnobiegu ,nie lepiej poszukać czegoś z głową .
Gauolec Napisano 3 Marca 2013 Autor Napisano 3 Marca 2013 Szperając dalej w sieci natknąłem się na taki oto wynalazek http://www.rowerzysta.pl/cross/rower-crossowy-romet-orkan-m-2013.html Totalnie okrojony orkan z tego roku. Co o tym myślicie? Brak amortyzatora sprawia iż rower jest lżejszy a amortyzator nie jest mi potrzebny. Jeśli go skrytykujecie chyba zdecyduje się na orcana 2.0 z 2012 roku.
kaeres Napisano 4 Marca 2013 Napisano 4 Marca 2013 Jeżeli możesz go kupić gdzieś w cenie do 900zł to warto się zastanowić. Chyba, że usiądziesz na niego i to będzie "to" pomimo kiepskiego osprzętu.
ArturArtur Napisano 4 Marca 2013 Napisano 4 Marca 2013 Zrobić tzw. "pod siebie" zawsze można lecz jakim kosztem ,na forum jest sporo takich dylematów jaki tutaj przedstawiłeś ,w większości odpowiedź jest prosta - LAZARO . Witam, Z rowerów crossowych polecanej przez Ciebie marki znalazłem właściwie 1 model: http://allegro.pl/juz-jest-lazaro-senatore-v4-na-alivio-i3066522471.html Mam pytanie dotyczące amortyzatora. Jest informacja że jest regulowany, ale nie ma informacji o możliwości zablokowania go (więc zakładam że jej nie ma). Czy jest to duży problem podczas jazdy ? Pozdrawiam, Artur P.S. Jest jakiś dystrybutor rowerów tej marki na terenie woj. śląskiego ? Wolałbym rower kupić tradycyjną drogą (nawet drożej), niż przez Internet.
Gauolec Napisano 4 Marca 2013 Autor Napisano 4 Marca 2013 Hymmm, może jednak ten lazaro to nie będzie taki zły wybór? Problem w tym nie mogę go znaleźć w żadnym sklepie internetowym... A przez portale aukcyjne nie uśmiecha mi się czegokolwiek kupować
ZbyszekZmysichKiszek Napisano 4 Marca 2013 Napisano 4 Marca 2013 dlaczego nie przez portal aukcyjny ? ja tak kupilem kandsa maestro i northteca cayona xl. pozdrawiam. faktycznie, ten lazaro jest bez blokady amora. blokada takowa przydaje sie na plaskiej i rownej nawierzchni. wowczas energia przenoszona za pomoca kor idzie glownie w naped a nie jest marnowana przez ,,bujanie'' amortyzatora. niemniej, tak mysle, blokowanie amora na drodze z potencjalnymi dziurami moze zakonczyc sie wewnetrznym uszkodzeniem takiej blokady. wiesz, wpadasz w dziure, mechaniczna blokada tego nie wytrzymuje i ulega zerwaniu.
Gauolec Napisano 5 Marca 2013 Autor Napisano 5 Marca 2013 Wszystko fajnie, tylko po to chce kupić nowy rower żeby nie bawić się w wymiany naprawy itp. Chyba poczekam aż na allegro wyjdzie lazaro w innym kolorze i dokonuje zakupu. Myślicie ze na wzrost 184 będzie dobra rama 21 cali??
damian398 Napisano 5 Marca 2013 Napisano 5 Marca 2013 na mam 182 cm i dlugos nogi 86 cm i sie zastanawiam miedzy 20 a 21 cali
ArturArtur Napisano 13 Marca 2013 Napisano 13 Marca 2013 Hymmm, może jednak ten lazaro to nie będzie taki zły wybór? Problem w tym nie mogę go znaleźć w żadnym sklepie internetowym... A przez portale aukcyjne nie uśmiecha mi się czegokolwiek kupować Ja zdecydowałem się na tego lazaro i nie żałuję. Zamówiłem w zeszłym tygodniu - przyszedł następnego dnia. Jeśli boisz się kupować przez allegro (gwarantuję Ci, że to bezpieczniejsza metoda niż kupno bezpośrednio w sklepie internetowym), to wybierz opcję płatności za pobraniem. Ja tak zrobiłem, gdy kurier przyjechał otworzyłem paczkę, wszystko dokładnie obejrzałem i dopiero zapłaciłem... 100 % bezpieczeństwa :-) A jeśli chodzi o sam rower... jestem bardzo pozytywnie zaskoczony. Sprawdza się świetnie zarówno na asfalcie, polnych, ubitych ścieżkach jak i w lesie. Odkręciłem od niego obciachowe błotniki które dają w cenie i wygląda całkiem przyzwoicie. Nie podoba mi się jedynie grubość skośnej rury w ramie, ale jak jadę to jej nie widzę ;-)))))) Jeśli chodzi o jazdę, to mam wrażenie że przy zużyciu takiej samej siły jadę znaaaacznie szybciej niż na moim wysłużonym góralu. Jeszcze nie kupiłem licznika aby zmierzyć to porządnie ;-) Pozdrawiam.
damian398 Napisano 13 Marca 2013 Napisano 13 Marca 2013 Ja zdecydowałem się na tego lazaro i nie żałuję. Zamówiłem w zeszłym tygodniu - przyszedł następnego dnia. Jeśli boisz się kupować przez allegro (gwarantuję Ci, że to bezpieczniejsza metoda niż kupno bezpośrednio w sklepie internetowym), to wybierz opcję płatności za pobraniem. Ja tak zrobiłem, gdy kurier przyjechał otworzyłem paczkę, wszystko dokładnie obejrzałem i dopiero zapłaciłem... 100 % bezpieczeństwa :-) A jeśli chodzi o sam rower... jestem bardzo pozytywnie zaskoczony. Sprawdza się świetnie zarówno na asfalcie, polnych, ubitych ścieżkach jak i w lesie. Odkręciłem od niego obciachowe błotniki które dają w cenie i wygląda całkiem przyzwoicie. Nie podoba mi się jedynie grubość skośnej rury w ramie, ale jak jadę to jej nie widzę ;-)))))) Jeśli chodzi o jazdę, to mam wrażenie że przy zużyciu takiej samej siły jadę znaaaacznie szybciej niż na moim wysłużonym góralu. Jeszcze nie kupiłem licznika aby zmierzyć to porządnie ;-) Pozdrawiam. a jaki rozmiar ramy brałeś do swoich wymiarów ? a co sadzicie o tym ? http://allegro.pl/rower-28-super-szybki-cross-kands-stv-700-gratisy-i3079300474.html
Gauolec Napisano 13 Marca 2013 Autor Napisano 13 Marca 2013 a jaki rozmiar ramy brałeś do swoich wymiarów ? a co sadzicie o tym ? ROWER 28 Super SZYBKI Cross KANDS STV 700 Gratisy! (3079300474) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Rowerek taki jak cena, przeciętny. Bał bym się coś takiego kupić, tym bardziej pojechać nim gdzieś dalej. Co do lazaro, biorę od ręki gdy tylko znajdę go w w innym kolorze niż ten srebrny z ramą 21 cali.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.