razorjack Napisano 24 Lutego 2013 Napisano 24 Lutego 2013 szukam tabletu, do czytania, grania (raczej proste gry, puzle itp, platformówki tip), przeglądania sieci, taki głównie domowy, ale też czasem na wyjazd (dlatego 3G i praca z Aero2 wskazana) warto chyba brać z większą rozdzielczością? (1280x800) no i żeby działał 'normalnie' (nie za wolno) z Androidem 4 jaki limit ceny? najtaniej, ale i żeby jakość jednak była ok, po tych modelach widzę że cena to tak do 1000pln musi być. jakie tablety brać pod uwagę ? został mi zaproponowany Kiano Core 10.1 3g oraz Prestigio MultiPad 10.1 Ultimate 3G w podobnej cenie widze też Acer Iconia Tab A501 co sądzicie o starszym Samsungu Galaxy Tab P7500 ? lub Samsung Galaxy Tab 8.9 P7320 3G ? czy może są tańsze spełniające te wymagania ?
basteq Napisano 24 Lutego 2013 Napisano 24 Lutego 2013 Czemu nie myślałeś o iPadzie? Wszystkie wersje są godne polecenia. Nie ma Androida ale iOS równie dobrego.
refiko Napisano 24 Lutego 2013 Napisano 24 Lutego 2013 Właśnie stałem się posiadaczem ipada 2 32gb wifi i powiem szczerze, że jestem zachwycony tym urządzeniem! Wcześniej nie miałem styczności z produktami sygnowanymi jabłuszkiem. Za sprzęcik dałem 1750zł w sklepie stacjonarnym. Generalnie spędziliśmy (wspólnie z dziewczyną, dla której de facto to urządzonko jest kupione) kilka godzin w sklepach testując różne urządzenia i mogę powiedzieć z całą odpowiedzialnością, że wszystko kryje się przy apple! W ogóle bez porównania, mimo, że konkurencja potrafiła kosztować więcej. Być może sprzętowo inni producenci wypadają lepiej, ale ergonomii jaką daję apple nikt inny nie ma! Jeszcze raz powtórzę... Jest Ipad i reszta gdzie daleko z tyłu. W zakładanym przez ciebie budżecie może kupisz jakąś używkę?
razorjack Napisano 1 Marca 2013 Autor Napisano 1 Marca 2013 w rezultacie trafiło na tani tablet 8'' proporcje 4:3 dobrze sprawdzają się do czytania
szewka Napisano 23 Marca 2013 Napisano 23 Marca 2013 Mym skromnym zdaniem szkoda kasy na tablety itp Ale jak juz chcesz to z samsunga sa fajne
charmside Napisano 24 Marca 2013 Napisano 24 Marca 2013 Właśnie stałem się posiadaczem ipada 2 32gb wifi i powiem szczerze, że jestem zachwycony tym urządzeniem! Wcześniej nie miałem styczności z produktami sygnowanymi jabłuszkiem. Za sprzęcik dałem 1750zł w sklepie stacjonarnym. Generalnie spędziliśmy (wspólnie z dziewczyną, dla której de facto to urządzonko jest kupione) kilka godzin w sklepach testując różne urządzenia i mogę powiedzieć z całą odpowiedzialnością, że wszystko kryje się przy apple! W ogóle bez porównania, mimo, że konkurencja potrafiła kosztować więcej. Być może sprzętowo inni producenci wypadają lepiej, ale ergonomii jaką daję apple nikt inny nie ma! Jeszcze raz powtórzę... Jest Ipad i reszta gdzie daleko z tyłu. W zakładanym przez ciebie budżecie może kupisz jakąś używkę? Posiadam nexusa 7 od ASusa, szczerze Ci polecam. A i 1000zl w kieszeni zostaje. Sprzęt działa szybko, bateria trzyma bardzo długo. Świetny procesor graficzny cena około 800 zł. Weź go pod uwagę, jest świetną alternatywa dla appla. Wysyłane z mojego Nexus 7 za pomocą Tapatalk 2
razorjack Napisano 24 Marca 2013 Autor Napisano 24 Marca 2013 jak już pisałem, tablet 8'', proporcje 4:3, za ~600pln został kupiony, spełnia swe zadanie dobrze
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.