Skocz do zawartości

[tablet] jaki polecacie tablet, ~10'', android4, 3G

razorjack

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

szukam tabletu, do czytania, grania (raczej proste gry, puzle itp, platformówki tip), przeglądania sieci, taki głównie domowy, ale też czasem na wyjazd (dlatego 3G i praca z Aero2 wskazana)

warto chyba brać z większą rozdzielczością? (1280x800)

no i żeby działał 'normalnie' (nie za wolno) z Androidem 4

jaki limit ceny? najtaniej, ale i żeby jakość jednak była ok, po tych modelach widzę że cena to tak do 1000pln musi być.

jakie tablety brać pod uwagę ?

został mi zaproponowany Kiano Core 10.1 3g

oraz Prestigio MultiPad 10.1 Ultimate 3G

w podobnej cenie widze też Acer Iconia Tab A501

co sądzicie o starszym Samsungu Galaxy Tab P7500 ?

lub Samsung Galaxy Tab 8.9 P7320 3G ?

czy może są tańsze spełniające te wymagania ?

Napisano

Czemu nie myślałeś o iPadzie? Wszystkie wersje są godne polecenia. Nie ma Androida ale iOS równie dobrego.

Napisano

Właśnie stałem się posiadaczem ipada 2 32gb wifi i powiem szczerze, że jestem zachwycony tym urządzeniem! Wcześniej nie miałem styczności z produktami sygnowanymi jabłuszkiem. Za sprzęcik dałem 1750zł w sklepie stacjonarnym. Generalnie spędziliśmy (wspólnie z dziewczyną, dla której de facto to urządzonko jest kupione) kilka godzin w sklepach testując różne urządzenia i mogę powiedzieć z całą odpowiedzialnością, że wszystko kryje się przy apple! W ogóle bez porównania, mimo, że konkurencja potrafiła kosztować więcej. Być może sprzętowo inni producenci wypadają lepiej, ale ergonomii jaką daję apple nikt inny nie ma!

Jeszcze raz powtórzę... Jest Ipad i reszta gdzie daleko z tyłu.

W zakładanym przez ciebie budżecie może kupisz jakąś używkę?

• 4 tygodnie później...
Napisano
Właśnie stałem się posiadaczem ipada 2 32gb wifi i powiem szczerze, że jestem zachwycony tym urządzeniem! Wcześniej nie miałem styczności z produktami sygnowanymi jabłuszkiem. Za sprzęcik dałem 1750zł w sklepie stacjonarnym. Generalnie spędziliśmy (wspólnie z dziewczyną, dla której de facto to urządzonko jest kupione) kilka godzin w sklepach testując różne urządzenia i mogę powiedzieć z całą odpowiedzialnością, że wszystko kryje się przy apple! W ogóle bez porównania, mimo, że konkurencja potrafiła kosztować więcej. Być może sprzętowo inni producenci wypadają lepiej, ale ergonomii jaką daję apple nikt inny nie ma!

Jeszcze raz powtórzę... Jest Ipad i reszta gdzie daleko z tyłu.

W zakładanym przez ciebie budżecie może kupisz jakąś używkę?

Posiadam nexusa 7 od ASusa, szczerze Ci polecam. A i 1000zl w kieszeni zostaje. Sprzęt działa szybko, bateria trzyma bardzo długo. Świetny procesor graficzny cena około 800 zł. Weź go pod uwagę, jest świetną alternatywa dla appla.

Wysyłane z mojego Nexus 7 za pomocą Tapatalk 2

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...