metek91 Napisano 24 Lutego 2013 Napisano 24 Lutego 2013 Witam! Składam rower na ramie Cube Reaction GTC SL. Ostatnio zamówiłem, korbę i suport. Chcąc zmierzyć się z tematem wbiłem łożyska suportu samemu. Jak każdy szanujący się "mechanik" za lekturę instrukcji woziłem się jak już było po robocie. No i lektura ta zasiała ziarno niepewność. Czy długość mufy w moim Cubie to 92mm czy może 89,5mm i powinienem dołożyć podkładkę 2,5mm ktora była dołączona do suportu? Na pewno ktoś z Was jeździ na tym modelu i mam nadzieje będzie mi w stanie pomóc. Suport to SM-BB91-41A Pozdrawiam! Mądry po szkodzie Mateusz
mixchris Napisano 24 Lutego 2013 Napisano 24 Lutego 2013 A samemu nie możesz sobie zmierzyć? Obsługa suwmiarki nie należy do trudnych a z linijką jest jeszcze łatwiej
metek91 Napisano 24 Lutego 2013 Autor Napisano 24 Lutego 2013 A samemu nie możesz sobie zmierzyć? Obsługa suwmiarki nie należy do trudnych a z linijką jest jeszcze łatwiej No niby tak...ale linijką z wbitym suportem jakoś cięzko było mi uzyskać dokładność do milimetra:) Gdybym miał czym wybić łożyska to by nie było problemu. A teraz nie wiem czym iść na serwis żeby mi to zrobili czy powinno zostać tak jak jest bez tej podkładki 2,5mm
szliri Napisano 24 Lutego 2013 Napisano 24 Lutego 2013 Ja mam Reactiona w Aluminium i nie mam wsadzonej podkładki. Podkładkę stosujesz głównie jak masz korbę z większym najmniejszym blatem, np w przypadku 2 blatowców ponieważ koronka będzie haczyć o widełki tylne.
metek91 Napisano 24 Lutego 2013 Autor Napisano 24 Lutego 2013 Ja mam Reactiona w Aluminium i nie mam wsadzonej podkładki. Podkładkę stosujesz głównie jak masz korbę z większym najmniejszym blatem, np w przypadku 2 blatowców ponieważ koronka będzie haczyć o widełki tylne. To ma nawet sens! Mam korbę fc-m780 z trzema blatami wiec prawdopodobnie nie będę potrzebował tej podkładki żeby korba dobrze współpracowała z kasetą?
szliri Napisano 24 Lutego 2013 Napisano 24 Lutego 2013 Nie potrzebujesz wg mnie, teraz mam najmniejszy blat 22t i nic nie obciera.
metek91 Napisano 24 Lutego 2013 Autor Napisano 24 Lutego 2013 Nie potrzebujesz wg mnie, teraz mam najmniejszy blat 22t i nic nie obciera. Dzieki! Jeszcze jutro po drodze do pracy zahaczę o serwis, zobaczymy co tam powiedzą.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.