Skocz do zawartości

[suprot] Cube Reaction GTC SL długość mufy?!

metek91

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Składam rower na ramie Cube Reaction GTC SL. Ostatnio zamówiłem, korbę i suport. Chcąc zmierzyć się z tematem wbiłem łożyska suportu samemu. Jak każdy szanujący się "mechanik" za lekturę instrukcji woziłem się jak już było po robocie. No i lektura ta zasiała ziarno niepewność. Czy długość mufy w moim Cubie to 92mm czy może 89,5mm i powinienem dołożyć podkładkę 2,5mm ktora była dołączona do suportu? Na pewno ktoś z Was jeździ na tym modelu i mam nadzieje będzie mi w stanie pomóc.

Suport to SM-BB91-41A

Pozdrawiam!

Mądry po szkodzie Mateusz :)

Napisano

A samemu nie możesz sobie zmierzyć? Obsługa suwmiarki nie należy do trudnych a z linijką jest jeszcze łatwiej ;)

No niby tak...ale linijką z wbitym suportem jakoś cięzko było mi uzyskać dokładność do milimetra:) Gdybym miał czym wybić łożyska to by nie było problemu. A teraz nie wiem czym iść na serwis żeby mi to zrobili czy powinno zostać tak jak jest bez tej podkładki 2,5mm

Napisano

Ja mam Reactiona w Aluminium i nie mam wsadzonej podkładki. Podkładkę stosujesz głównie jak masz korbę z większym najmniejszym blatem, np w przypadku 2 blatowców ponieważ koronka będzie haczyć o widełki tylne.

Napisano

Ja mam Reactiona w Aluminium i nie mam wsadzonej podkładki. Podkładkę stosujesz głównie jak masz korbę z większym najmniejszym blatem, np w przypadku 2 blatowców ponieważ koronka będzie haczyć o widełki tylne.

To ma nawet sens!:D Mam korbę fc-m780 z trzema blatami wiec prawdopodobnie nie będę potrzebował tej podkładki żeby korba dobrze współpracowała z kasetą?

Napisano

Nie potrzebujesz wg mnie, teraz mam najmniejszy blat 22t i nic nie obciera.

Dzieki! Jeszcze jutro po drodze do pracy zahaczę o serwis, zobaczymy co tam powiedzą.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...