scofield96 Napisano 18 Lutego 2013 Napisano 18 Lutego 2013 Witam! Mam problem dotyczący sterów. Otóż w piątek zmieniłem w moim rowerze amortyzator no i żeby sprawdzić czy wszystko działa i wogóle postanowiłem zrobić dzisiaj kilkanaście kilometrów. Po powrocie okazało się że dolna bieżnia sterów (nie wiem czemu zrobiona z plastiku) została złamana na pół.Problem polega na tym że nie da się chyba kupić samej bieżni i trzeba by wymienić całe stery i tu pojawia się główny problem jakiego rodzaju posiadam stery i jak to definitywnie sprawdzić? bo po przeczytaniu kilku artykułów na forum i w internecie to już nie wiem czy mam stery półzintegrowane czy bezgwintowe? Prosze o pomoc
LUKASZ1980 Napisano 18 Lutego 2013 Napisano 18 Lutego 2013 Ze starego amortyzatora ściągasz starą bieżnie,i nabijasz na nowy amor.Może ten plastikowy element to osłona.Nigdy nie słyszałem o plastikowej bieżni,chyba że mało wiem.Zrób zdjęcie starego amorka i tych sterów to coś poradzimy.
scofield96 Napisano 18 Lutego 2013 Autor Napisano 18 Lutego 2013 ze zdjęći opisów w necie wgląda na to że mam stery ahead ( http://2.bp.blogspot...0/Ahead.jpg��), jednak u mnie żadne elementy sterów nie wychodzą poza rame i stąd moje wątpliwości.
spons92 Napisano 19 Lutego 2013 Napisano 19 Lutego 2013 Reg pkt 2i To jest zdjęcie Twoich sterów? Jeśli nie to wrzuć zdjęcie Twoich sterów, amorka i tej pękniętej bieżni.
Mod Team michuuu Napisano 19 Lutego 2013 Mod Team Napisano 19 Lutego 2013 Ten pęknięty plastik to pewnie osłona sterów. Stawiam na półzintegrowane, miska wciśnięta na stałe w ramę wystaje tylko mały kołnierzyk. Jaki rower?
scofield96 Napisano 19 Lutego 2013 Autor Napisano 19 Lutego 2013 michuuu masz rację dzisiaj rano jeszcze raz obejrzałem wszystko i rozwiązałem problem. Okazało się że jestem takim imbecylem że nie przełożyłem tak naprawde bieżni tylko tą osłonę i to było powodem jej uszkodzenia. Dzisiaj wszystko zrobiłem jak trzeba i działa dobrze. Temat do zamknięcia
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.