Skocz do zawartości

[AMORTYZATOR]Suntour Epicon problem

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.Podczas wczorajszej jazdy po terenie wypadło mi pokretło od regulacij tłumienia odbicia.Od samego początku miałem pewne zastrzeżenia co do zamocowania tegoż poketła i byłem przekonany iż może to wypaść.Teraz nie mam jak regulowac odbić.Mam pytanie co zrobić?Bo amorek jest na gwarancij.

• Mod Team
Napisano

Na gwarancji Ci tego nie przyjmą takie jest moje zdanie, chociaż zawsze możesz spróbować. Regulację odbicia wyregulujesz wsadzając w miejsce pokrętła długiego imbusa 3 albo 4 mm

Napisano

Dzwoniłem do sklepu i cięzko bedzie,może załatwia mi nowe.Swoja droga jak to jest że częsć tego typu może być zamocowana tak lużno,przecież to logiczne że amor pracuje przy dużych obciazeniach.

• Mod Team
Napisano

Mocowanie na wcisk z oringiem , może wylatać. Klucz imbusowy i po problemie, no chyba że zmieniasz ustawienia w czasie jazdy, codziennie. :icon_wink:

Napisano

Słyszałem, żeby zapobiec zgubieniu po skończeniu regulacji powinno wyciągnąć się pokrętło i schować (np. do torby podsiodłowej).

Czy przez tą dziurkę może dostawać się brud do środka?

Napisano

Ta śrubka wraz z pokrętłem kosztuje 60 PLN (ostatnio przerabiałem temat), a jeśli zgubiło się tylko pokrętło, to darować sobie dokupywanie, w Epiconie tłumienie trzeba regulować tylko przy istotnych zmianach temperatur.

Napisano

Ta śrubka wraz z pokrętłem kosztuje 60 PLN (ostatnio przerabiałem temat), a jeśli zgubiło się tylko pokrętło, to darować sobie dokupywanie, w Epiconie tłumienie trzeba regulować tylko przy istotnych zmianach temperatur.

Możesz przyblizyc temat

Napisano

Mogę. U koleżanki przy świeżo kupionym, używanym Epiconie ta śrubka wraz z pokrętłem się obluzowały. Roboczo wkręciłem zwykłą śrubę z podkładkami, żeby się trzymało, a potem zamówiliśmy ww. zestaw od Eurobike. Samo pokrętło nie wypadało, ale faktycznie w Rebie trzyma się solidniej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...