tatusiek Napisano 9 Lutego 2013 Napisano 9 Lutego 2013 Witam, szukam roweru na dojazdy do pracy (20 km w jedną stronę) i wycieczki z przyczepką rowerową (obciążenie maks 50 kg --> dwoje dzieci plus przyczepka), rodzaj nawierzchni oceniam na 80% asfalt, 20% wszystko inne Rower musi być wygodny (postawa) i najlepiej niezawodny
goncian Napisano 10 Lutego 2013 Napisano 10 Lutego 2013 Rower musisz dobrać do dominującego zastosowania. Wpływ przyczepki jest stosunkowo niewielki (głównie chodzi o mocne tylne koło). W grę wchodzą rowery miejskie i trekkingowe, ale aby coś doradzić, to musisz napisać jak wygląda ta droga do pracy – cały czas przez miasto, część miasto/trasa ...... Czy do pracy będziesz jeździł całorocznie i w każdych warunkach atmosferycznych? Jaki napęd chcesz mieć – klasyczne przerzutki, czy w piaście (ten jest zdecydowanie mniej zawodny i nie wymaga aż takiej konserwacji)?
tatusiek Napisano 10 Lutego 2013 Autor Napisano 10 Lutego 2013 Rower musisz dobrać do dominującego zastosowania. Wpływ przyczepki jest stosunkowo niewielki (głównie chodzi o mocne tylne koło). W grę wchodzą rowery miejskie i trekkingowe, ale aby coś doradzić, to musisz napisać jak wygląda ta droga do pracy – cały czas przez miasto, część miasto/trasa ...... Czy do pracy będziesz jeździł całorocznie i w każdych warunkach atmosferycznych? Jaki napęd chcesz mieć – klasyczne przerzutki, czy w piaście (ten jest zdecydowanie mniej zawodny i nie wymaga aż takiej konserwacji)? Droga do pracy jest tylko po mieście, właściwie spod domu do pracy jadę cały czas ścieżką rowerową. W zimę korzystam z komunikacji miejskiej, resztę roku spędzam na rowerze. Z przyczepką jeździmy głównie poza miasto. Co do napędu - nigdy nie jechałem rowerem z piastą, muszę spróbować
goncian Napisano 11 Lutego 2013 Napisano 11 Lutego 2013 No to sprobuj - te napędy są bardzo niezawodne i przy pełnej oslonie wystarczy nawet je raz na rok konserwować (łańcuch). Propozycja: http://www.rowerzysta.pl/city/rower-miejski-unibike-amsterdam-8r-gts-2012.html Możesz też na Allegro i jemu podobnych poszukać rowerów używanych uznanych marek, z lepszym osprzętem, a tańszych
robertos102 Napisano 22 Lutego 2013 Napisano 22 Lutego 2013 @@goncian, już minęło kilka dni, ale czy możesz podać jeszcze raz ten link? Ten wcześniejszy nie działa pozdr. R/
Burak Napisano 23 Lutego 2013 Napisano 23 Lutego 2013 http://www.rowerzysta.pl/city/rower-miejski-unibike-amsterdam-8r-gts-2012.html Ze wszystkich rowerów od polskich producentów, to jest jedyny sensownie zrobiony model męski do miasta. Szkoda, ze tylko w dwoch rozmiarach.
vitesse Napisano 24 Lutego 2013 Napisano 24 Lutego 2013 zmienic siodlo mostek kiere i cos by z tego bylo :)chodz do ciagniecia przyczepki stopniowanie takiej piasty wydaje mi sie uciazliwe, lepiej by bylo cos poszukac na alfine, albo moze dolozyc przednia korbe 3 rzedowa
goncian Napisano 27 Lutego 2013 Napisano 27 Lutego 2013 Nie zaglądałem tu dawno, ale widzę, że kolega Burak świetnie mnie wyręczył. Jego komentarz dla tego roweru jest jak najbardziej właściwy. Dodam tylko, że takie klasyczne mieszczuchy (z pełnym wyposażeniem) u konkurencji (np. Batavus, Sparta, Gazelle itd.) kosztują od ok. 600 EURO. W droższych modelach piasty Nexus 8 zastępowane są już typu Alfine, a nawet Rohloff – niestety, ceny wtedy drastycznie rosną. Jedynym ulepszeniem, które moim zdaniem warto w nim zastosować, jest pełna osłona łańcucha i napędu. Opłaci Ci się to szczególnie przy dojazdach do pracy, bo wiązać to się będzie z minimalistyczną konserwacją łańcucha i zębatek – bo nie będą ulegać zabrudzeniu. Żywotność napędu ulegnie też zdecydowanemu wydłużeniu. Nie słuchaj sugestii kolegi vitesse – jego wypowiedź świadczy, że nie ma doświadczenia w korzystaniu z przyczepki do przewozu dzieci i nie jeździ rowerem z taką piastą. Siodło (swoją drogą bardzo wygodne), mostek i kierownica, są w tym rowerze jak najbardziej zgodne z kanonem klasycznego mieszczucha – wystarczy porównać je ze wspomnianą wyżej konkurencją. Ale u Nas (w Polsce), gdzie jeszcze dominuje nie komunikacyjne lecz rekreacyjne podejście do wykorzystywania rowerów, a ich kanonem jest MTB (tzw. góral) lub cross, w nadmiarze mamy „speców”, którzy kierują się raczej własnymi odczuciami i chyba tzw. lansem.
Rasengan Napisano 27 Lutego 2013 Napisano 27 Lutego 2013 Witam kolegów! Sam przymierzam sie do zakupu trekkinga z tego przedziału cenowego, propozycja roweru Unibike jakby otworzyła mi oczy - niesamowity! Szukam roweru do dojazdu do pracy (100% droga asfaltowa, 10km w jedną stronę), no i też żeby móc zapakować sakwy, namiot i pojechać w dłuższą trasę - z tym wiąże się moje pytanie, mianowicie: czy ten rower po załadowaniu na niego 20kg bagażu będzie nadal takim wygodnym środkiem lokomocji na dłuższe (ok. 200-500km) trasy? I drugie pytanie - nigdy nie jeździłem na rowerze z przerzutką w piaście, nie bardzo wiem jaka jest różnica, w swoim rowerze teraz mam 27 biegów (MTB), a ten ma ich "tylko" 8. Czy nie ma on wyższych przełożeń do szybkiej jazdy? I jak wygląda zmiana biegów, jest to automat czy jakieś ukryte manetki? ;> Pozdrawiam!
goncian Napisano 28 Lutego 2013 Napisano 28 Lutego 2013 Jeśli zauważyłeś pisaliśmy wcześniej o rowerze miejskim. W zakresie komunikacyjnego zastosowania (tu dojazdów do pracy) jest jak najbardziej odpowiedni. Można go też dość efektywnie wykorzystywać na krótsze wypady turystyczne. Na dłuższe trasy (dzienny dystans powyżej 60 km) z 20 kg ekwipunkiem zdecydowanie lepszy byłby jakiś trekking wyprawowy np. Unibike Expedition (trzymałby się tego przedziału cenowego). Podstawowa różnica tkwi w sylwetce rowerzysty (bierze się to z geometrii ramy i oparcia rąk). Przy dzisiejszych możliwościach zastosowania różnych rozwiązań napędu, sprawy te schodzą na drugi plan. Są piasty wielobiegowe (np. Nexus 8) do spokojnej miejskiej jazdy (np. Nexus 8 SG-8r20) oraz do zdecydowanie szybszej (np. Nexus Inter-8 Premium Hub SG-8R36). O piastach Alfine i Rohloff nie wspomnę, bo to już inny pułap cenowy. Napędy wielobiegowe w rowerach trekkingowych występują wyłącznie z górnej półki, co bezpośrednio przekłada się na ich ceny. Częściej stosowany jest napęd klasyczny. Mam mieszczucha (Stevens Courier SL), w którym napęd stanowi SG-8R36 (z zębatką 21 z) w połączeniu z korbą Alfine (45 z), na którym da się naprawdę szybko jechać. Na Twoje drugie pytanie jest rada - pojeździj (np. na pożyczonym), a sam się przekonasz.
tatusiek Napisano 4 Marca 2013 Autor Napisano 4 Marca 2013 Unibike jest super, ale jednak będę mógł przeznaczyć 1500 zł na rower Zastanawiam się nad http://www.kross.pl/pl/2013/trans-siberian lub czymś z crossów: http://raleigh.pl/rower/82 lub http://www.specialized.com/pl/pl/bikes/multi-use/crosstrail/crosstrail#specs (ten miałbym za 1500 zł) co Wy na to? Unibike jest super, ale jednak będę mógł przeznaczyć 1500 zł na rower Zastanawiam się nad Trans Siberian | Kross - Rower górski, rowery trekkingowe, rowery miejskie lub czymś z crossów: Raleigh Everest gts 2013 lub Specialized Bicycle Components (ten miałbym za 1500 zł) co Wy na to? Podoba mi się jeszcze: http://skleprowerowy.pl/towar/rower-specialized-expedition-sport-2012/
kaeres Napisano 5 Marca 2013 Napisano 5 Marca 2013 W ostateczności z Twoich wyborów ten jest niezły za 1500zł nówka http://www.specialized.com/pl/pl/bikes/multi-use/crosstrail/crosstrail#specs
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.