Skocz do zawartości

[pancerze i linki] zamiana na pełen pancerz

wojtas7

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hej

Chciałbym w moim rowerze, w którym mam v brejki i przerzutki 3x8 alivio, zmienić pancerze na pełne, obecnie są prowadzone na górnej rurze ramy od góry trzy linki, a przerzutkowa tylna na trójkącie również nieosłonięta.

Jak podejść do tematu, czy te mocowania pancerzy które mam w ramie nie będą przeszkadzać przy pełnych pancerzach?

Czy przerzutki i hamulce nie będą działały wyraźnie ciężej?

Chciałbym kupić linki stalowe shimano, ale jakie do tego kupić pancerze, czy jak kupię na mb na Allegro to w serwisie rowerowym będą mogli je odpowiednio dociąć i zamontować całość? Ile mb pancerza idzie z zapasem na rower (przerzutki przód+tył, hamulce v brejk przód+tył)?

dzięki

Napisano

Nie widzę większego sensu robić czegoś takiego, ale twoje pytanie ile idzie na rower... Tyle ile masz linek. Zmierz je, dodaj trochę i masz!

Napisano

Według mnie jest sens. Całość będzie bardzo dobrze uszczelniona. Jak obecnie miałeś pancerze normalnie prowadzone to pełne będzie ciężko poprowadzić - a raczej na pewno się nie da. Najlepiej jakbyś wrzucił zdjęcie ramy.

jak zależy Ci na uszczelnieniu to ostatnio montowałem u siebie zestaw Jagwire Ripcord. Montuje się do standardowych przelotek oraz jest całkowicie uszczelniony. Nakładane są takie rurki o mniejszej średnicy.

Wysłane za pomocą Tapatalk.

Napisano

Z tego co kojarzę, to są przelotki umożliwiające zastosowanie pełnych pancerzy ( accent ? )

Moim zdaniem jest sens montowania pełnych pancerzy. Nie odczuwam żeby działały linki ciężej, a jest mniej roboty z docinaniem itp.

Poza tym, kupujesz pancerz 7zł/metr i wymieniasz co roku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...