Skocz do zawartości

[siodło] Fizik Gobi xm Titanio czy Gobi xm Wing Flex

e39

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Przymierzem się do kupna siodełka do mojego mtb. Poszperałem trochę i znalazłem dwa modele marki Fizik:

1. Fizik Gobi xm Titanio http://allegro.pl/siodelko-fizik-gobi-xm-titanio-czarne-i-inne-i2985719931.html

2. Fizik Gobi xm wing Flex http://allegro.pl/siodelko-fizik-gobi-xm-wing-flex-i3004512262.html

Czy te siodełka warto kupić i czym one się różnią? Ewentualnie czy polecacie jakieś inne siodło do 150 zł w podobnej kolorystyce i o szerokości 130mm lub 135mm?

Pozdrawiam

Napisano

Posiadam Gobi na zwykłych prętach od pół roku. Ja je wychaczyłem za 100zł ale był to stary model, który właściwie różni się tylko rokiem produkcji. Niestety jest średnio dopasowane do moich 4 liter. To znaczy jeśli nie będę się często zmieniał pozycji podczas jazdy to zrobienie 60km na szosie to męka. Na jednym z maratonów, w których brało udział nie zdążyłem się podnieść przed dosyć sporą dziurą i połamałem skorupę na pół mniej więcej w połowie długości siodła.:D Dodam że ważę 75kg. Po tym zdarzeniu siodło mocniej się ugina w środkowej jeździe ale nie odczułem jakoś różnicy w komforcie jazdy.

Napisano

Mi akurat pasuje Gobi XM w dodatku jest dosyć długie więc umożliwia łatwe dociążenie przodu na podjazdach umożliwia też bezproblemowe wysuwanie tyłka na zjazdach jeżdżę na mim nawet bez pampersa , jednak zaczęło trzeszczeć więc nie jest takie cacy ...

Teraz myślę nad WTB Volt :

WTB Siodełko VOLT RACE czarne szosa XC (2923424397) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

PS

Kordura którą wykończone są te modele Fizika kosztujące 145 zł powoduje dosyć mocne wycieranie spodenek niestety, w dodatku łapie brud i wilgoć ... Polecam raczej model bez Kordury.

Napisano

Też miałem problem z trzeszczeniem dochodzącym z okolic sztycy i siodła. W końcu je wymontowałem i owinąłem pręty siodełka oraz "łódeczkę" sztycy taśmą izolacyjną. Problem znikł.:)

Napisano

Z tego co widzę to chyba sobie odpuszcze gobi bo właśnie mam siodełko które mi pękło i trzeszczy więc wolę coś bardziej trwałego.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...