TeDy Napisano 5 Lutego 2013 Napisano 5 Lutego 2013 Witam! Zakupiłem niedawno swoją pierwszą szosę, która po ocenie wszystkich komponentów kiedyś była naprawdę wysokiej klasy. Ma ona zabudowane pedały (w rowerowym twierdzi, że to spd, ale ja się z takimi jeszcze nie spotkałem) i zastanawiam się, czy je zostawić czy wymienić? Co to jest, jakie bloki do tego i jak to wygląda w kwestii ich użytkowania?
kinder85 Napisano 5 Lutego 2013 Napisano 5 Lutego 2013 Też tak myślę, wygląda jak pedał pod zwykły shimanowski blok.
TeDy Napisano 5 Lutego 2013 Autor Napisano 5 Lutego 2013 Warto zostawić, czy lepiej wymienić np. na spd - sl? Chodzi o to, której lepiej się sprawdzają na szosie, który lepiej (łatwiej) wypiąć i wpiąć itp.
Dromik Napisano 5 Lutego 2013 Napisano 5 Lutego 2013 Na początku łatwiej wpina się SPD, przy wersji szosowej trzeba wyrobić sobie odruch ustawiania pedału do odpowiedniej pozycji. Co do samego wypinania to nie ma żadnej różnicy.
TeDy Napisano 5 Lutego 2013 Autor Napisano 5 Lutego 2013 Czyli zostaje Dzięki bardzo za pomoc i zaoszczędzenie kilku złotych
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.