AdBr Napisano 3 Lutego 2013 Napisano 3 Lutego 2013 Witam, mam takie pytanie i prośbę o doradę : mianowicie planuję zakup roweru i mój wybór wstepnie padł na takie oto modele (z roku 2012...wiadomo teraz korzystniej je kupić ) http://www.kross.pl/...2012/level-a7�� - Kross level A 7 lub : Rower Scott Scale 60 Jakie są wasze zdania na temat tych rowerków, wiadomo Scott się ceni i różnica nawet teraz z rabatami wynosi 600 zł ... czy warto ??? Nie miałem nigdy w życiu do czynienia z rowerami Krossa (ze Scottem tak) Na rowerze lubię pozycję pochyloną bardziej sportową, Krossa też nie mierzyłem, Scotta tak i dobra jest ta geometria ramy jak na mój gust. Dziękuję za wszelkie podpowiedzi, pozdrawiam
maciek94 Napisano 3 Lutego 2013 Napisano 3 Lutego 2013 Moim zdaniem bierz to na czym bardziej Ci wygodnie . Na A7 jeździłem i jest naprawde dobra. Kupując Krossa masz dobry osprzęt lecz rama taka sobie .Renomy firmy Scott nie trzeba przedstawiać i na rynku światowym chyba wypada lepiej
AdBr Napisano 3 Lutego 2013 Autor Napisano 3 Lutego 2013 A co dokładnie masz pod pojąciem "taka sobie" rama ??? jeśli chodzi o Krossa
radeks23 Napisano 3 Lutego 2013 Napisano 3 Lutego 2013 Moim zdaniem bierz to na czym bardziej Ci wygodnie . Na A7 jeździłem i jest naprawde dobra. Kupując Krossa masz dobry osprzęt lecz rama taka sobie .Renomy firmy Scott nie trzeba przedstawiać i na rynku światowym chyba wypada lepiej Twój awatar tłumaczy wszystko, nic już nie trzeba dodawać
maciek94 Napisano 3 Lutego 2013 Napisano 3 Lutego 2013 Ej koledzy spokojnie nikt tu nie hejtuje itp Jest to tylko moje zdanie że rama A7 i A8 z 2012 ma cienkie rurki i na moje oko nie sprawia wrażenia solidnej . Na a7 jeździłem i jest naprawde dobry . Kross oferuje lepszy osprzęt w danych kategoriach cenowych niż Cube,Trek itp. Nie chciałem nikogo urazić i jeszcze raz powtarzam bierz to co będzie wygodniejsze bo osprzęt zawsze można ulepszyć
radeks23 Napisano 3 Lutego 2013 Napisano 3 Lutego 2013 W syntetycznych testach sztywności kross a8 z 2011 miał jedną z najsztywniejszych ram, model na 2012 jest trochę inny ale bez przesady z tymi cienkimi rurkami. Poza tym jak do tej pory w laboratorium ramy krossa często okazywały się sztywniejsze od konkurencyjnych marek. I jeśli chodzi o ocenianie ram na podstawie renomy marki, to w tym samym teście najgorzej pod względem sztywności wypał Scott...
wlaado Napisano 4 Lutego 2013 Napisano 4 Lutego 2013 Prawdopodobnie Twój problem sam się rozwiąże jeżeli chciałbyś A7 z ramą większą niż S. Z tego co się orientowałem ( ostatnio około 3 tygodnie temu) tylko w jednym sklepie internetowym mieli rozmiar większy niż S (XL). Z ciekawości obdzwoniłem większe sklepy (przedstawicielstwa krossa) i tylko w dwóch mieli a7 na stanie - rozmiar S.
rybciasum Napisano 4 Lutego 2013 Napisano 4 Lutego 2013 Jest to tylko moje zdanie że rama A7 i A8 z 2012 ma cienkie rurki i na moje oko nie sprawia wrażenia solidnej. Z tego co ja wiem to ramy scotta są bardziej odlajtowane, cienkie jak z puszek od piwa...
Septix Napisano 4 Lutego 2013 Napisano 4 Lutego 2013 rama A7 i A8 z 2012 ma cienkie rurki i na moje oko nie sprawia wrażenia solidnej . Na oko to jeden umarł. Kross: (ze strony producenta) Aluminium Super Lite - Stop ten dzięki obróbce termicznej odznacza się wysoką sztywnością i wytrzymałością na przeciążenia będąc przy tym niesłychanie lekkim. Dla efektywności w miejscach najmniej narażonych na działanie sił jest dodatkowo potrójnie cieniowany, a w miejscach newralgicznych wzmocniony. Scott scale: Alloy 6061 Jeżeli chodzi o wytrzymałość ramy to wg mnie jest to ostatnia rzecz która może nawalić. Za tę kasę lepiej brać krossa.
Rulez Napisano 4 Lutego 2013 Napisano 4 Lutego 2013 Z tego co ja wiem to ramy scotta są bardziej odlajtowane, cienkie jak z puszek od piwa... Takie to były w czasach kiedy ważyły 1000 gram, teraz w czasach karbonu to zwyczajne ramy, ani lepsze ani gorsze pd Krossa.
maciek94 Napisano 4 Lutego 2013 Napisano 4 Lutego 2013 Może i tak może nie któż to wie na pewno osprzęt lepszy pakuje kross podług innych marek
AdBr Napisano 5 Lutego 2013 Autor Napisano 5 Lutego 2013 Witam dziękuję za liczne wypowiedzi na "rzucony" temat Zorientowałem się i faktycznie nie ma już dostepnych tych Krossów .... sa S albo XL ale poszperałem w ofertach sklepów internetowych i też ciekawie przedstawia się oferta roweru GIANT a dokładnie XtC 3 (2012r) Rower Giant XtC 3 - 2012 [G12xtc3] - 3654.15�PLN : Sklep sportowy ARKUS | Rowery | Skutery | Motory | Quady | Atlasy | Trenażery | Bieżnie Może mi coś podpowiedzieć jego temat, ze Scottem różnią się amorami - ten ma ROCKSHOX XC32 TK, skok 100mm, blokada Pozdrawiam
radeks23 Napisano 5 Lutego 2013 Napisano 5 Lutego 2013 http://www.mudserwis.com/kross-level-a7-2012-p-2292.html Tu jest A7, w opisie widnieje że mają jeszcze dostępny rozmiar M ( nie wiem czy ten też będzie dla Ciebie za mały). Jak by nie patrzeć 800zł taniej a amortyzator ma lepszy.
Wojt85 Napisano 5 Lutego 2013 Napisano 5 Lutego 2013 A tak z ciekawości to jaki jest Twój wzrost i waga ?
Wojt85 Napisano 6 Lutego 2013 Napisano 6 Lutego 2013 więc ja jestem od Ciebie niższy o 10 cm mam dokładnie 166 i kupiłem własnie rower level a7 z 2012 w styczniu tego roku i moje wrażenie z jazdy jest takie ze mógłby być nawet troszkę mniejszy, jak stanę nad ramą to mam w skarpetkach to moje krocze delikatnie się opiera a ponoć powinien być luz na mniej więcej dwa palce w butach mam dopiero delikatny luz więc myślę ze dla Ciebie rozmiar M byłby idealny pozdrawiam . A jesli chodzi o moją satysfakcję ze sprzętu jestem mega zadowolony pozdrawiam . Jeszcze jedno ja zakupiłem ten rower w sklepie internetowym za cenę 2929 zł przesyłka darmowa a płatność przy odbiorze przy odbiorze wszystko idealnie zabezpieczone i po zamówieniu na drugi dzień już skręcałem rowerek . sklep http://www.goride.pl/ go rider rowery sklep internetowy.
AdBr Napisano 6 Lutego 2013 Autor Napisano 6 Lutego 2013 więc ja jestem od Ciebie niższy o 10 cm mam dokładnie 166 i kupiłem własnie rower level a7 z 2012 w styczniu tego roku i moje wrażenie z jazdy jest takie ze mógłby być nawet troszkę mniejszy, jak stanę nad ramą to mam w skarpetkach to moje krocze delikatnie się opiera a ponoć powinien być luz na mniej więcej dwa palce w butach mam dopiero delikatny luz więc myślę ze dla Ciebie rozmiar M byłby idealny pozdrawiam . A jesli chodzi o moją satysfakcję ze sprzętu jestem mega zadowolony pozdrawiam . Jeszcze jedno ja zakupiłem ten rower w sklepie internetowym za cenę 2929 zł przesyłka darmowa a płatność przy odbiorze przy odbiorze wszystko idealnie zabezpieczone i po zamówieniu na drugi dzień już skręcałem rowerek . sklep internetowy sklep rowerowy - rowery kross kraków go rider rowery sklep internetowy. Dzięki za namiary ...widzę że sklep akurat z mojego miasta to podjade zapytam. A jak ta ramę Krosa oceniasz ?? bo z opisu producenta dość fajnie się zapowiada ...a to że piszę Kross to nie znaczy że do d.... a może nawet lepsza od w/w scota czy gianta
Wojt85 Napisano 7 Lutego 2013 Napisano 7 Lutego 2013 Jeśli chodzi o ramę to mi akurat geometria bardzo pasuje i nie przeszkadza mi napis Kross a nawet podoba mi sie fakt że pomagamy w jakimś stopniu rozwijać wśród nas świadomość tego że polskie nie znaczy złe. Rower jest lekki dzięki ramie ale ja jestem laikiem w tym temacie i to moje początki jesli chodzi o rowery więc nie wypowiem się na temat sztywności mogę tylko powiedzieć ze sama jazda daje dużo satysfakcji a jesli chodzi o ramę i o całość to się miło zdziwiłem ponieważ ludzie oglądają się za nim prawie tak jak za moim motocyklem wiec chyba sie podoba. Zdjęcia nie oddają tego jak wygląda na żywo, a osprzęt w tej cenie raczej nigdzie nie znajdziesz, a za resztę kilka fajnych akcentów można do niego dokupić i jest git, osobiście polecam zadzwoń do nich i sprawdź czy mają jeszcze M
AdBr Napisano 17 Lutego 2013 Autor Napisano 17 Lutego 2013 Witam po krótkie przerwie .... Udało mi się nabyć Rower ! ....wybrałem jednak Krossa, jak się okazało w polecanym sklepie (z linku wyżej) był dostepny rozm. M ...i w dodatku sklep jest jeszcze w moim mieście Tu jest mój rowerek http://www.forumrowerowe.org/garage/vehicle/3058-kross-a7/ na razie w stanie gołym nówka sztuka hehe ale z czasem coś się zmieni. Bedę miał do Was jeszcze prośbę o pewne porady .... bo moja przygoda z MTB zakończyła się na ham. V i amort. Suntour Xcp.... Ale o co mi chodzi napiszę w tygodniu. Dzieki za doradę
AdBr Napisano 18 Lutego 2013 Autor Napisano 18 Lutego 2013 Witajcie:) Oto moje zapytania które dotyczą rzecz jasna mojego nowego nabytku... Więc chciałbym się Was zapytać-poinformować o takich rzeczach jak : Jak często trzeba serwisować amortyzator w który jest wyposażony Kross, powiedzmy że w najblizszym sezonie zrobię ok +/- 2000 km w różnym terenie. Jak często sprawdzać to ćiśnienie w komorze powietrznej ??? A kolejne pytanie moje brzmi natępująco : jeśliby któraś z tarcz ocierała o klocki (choć na razie tak nie jest) to w jaki sposób najlepiej to wyregulować ? W załączeniu fotki tych hamulców przód i tył Z góry dzięki za porady
radeks23 Napisano 18 Lutego 2013 Napisano 18 Lutego 2013 Hydrauliczne hamulce przez jakiś czas mogą ocierać czasami delikatnie o klocki, nic na to nie poradzisz, musi się dotrzeć i tyle.
beskid Napisano 18 Lutego 2013 Napisano 18 Lutego 2013 Co do widelca to przy takim przebiegu nic się nie stanie jak zaglądniesz do niego za dwa sezony. Jeśli idzie o ciśnienie to są tacy co nabiją raz i nie zaglądają ale też tacy co się notorycznie bawią. Którą opcję wybierzesz to już Twoja sprawa. W temacie tarcz to tylna ośka koła ma być idealnie osadzona w widelcu. Jeśli tak będzie to za każdym włożeniem jej z powrotem nic ocierać nie powinno. Jeśli jednak to regulujesz na zacisku odkręcając te dwie śrubki którymi jest przymocowany do widelca. Jeśli idzie o przód to minimalne ocieranie regulujesz szybkozamykaczem przy ośce. Jeśli wszystko jest tip top to nic nie ma prawa ocierać nie zależnie czy są nowe czy po wymianie klocków. Jedno ale to wtedy kiedy jest już koniec klocka bo wtedy w zasadzie bardzo trudno jest to zjawisko zniwelować.
AdBr Napisano 20 Lutego 2013 Autor Napisano 20 Lutego 2013 Co do widelca to przy takim przebiegu nic się nie stanie jak zaglądniesz do niego za dwa sezony. Jeśli idzie o ciśnienie to są tacy co nabiją raz i nie zaglądają ale też tacy co się notorycznie bawią. Którą opcję wybierzesz to już Twoja sprawa. W temacie tarcz to tylna ośka koła ma być idealnie osadzona w widelcu. Jeśli tak będzie to za każdym włożeniem jej z powrotem nic ocierać nie powinno. Jeśli jednak to regulujesz na zacisku odkręcając te dwie śrubki którymi jest przymocowany do widelca. Jeśli idzie o przód to minimalne ocieranie regulujesz szybkozamykaczem przy ośce. Jeśli wszystko jest tip top to nic nie ma prawa ocierać nie zależnie czy są nowe czy po wymianie klocków. Jedno ale to wtedy kiedy jest już koniec klocka bo wtedy w zasadzie bardzo trudno jest to zjawisko zniwelować. To rozumiem iż jeśli delikatnie obciera z przodu to trzeba polużnić lub mocniej zacisnąć szybkozamykacz ? A jeśli musiałbym już poluzować te dwie śruby co ham. jest przymocowany to mam pytanie czy nacisnąć klamkę i wtedy dokręcać czy po prostu próbowąć obracać kołem i dokręcać na przemian delikatnie te śruby tak by nie obcierało. Ale tez facet w sklepie mówił mi że z początkiem mogą tarcze trochę obcierać zanim się dotrą ... na razie to na mim zrobiłem może z 20 km i z przdu minimalnie obciera. A co do amortyzatora to bez powodu bawić się tym nie będę pompując czy upuszczając ciśnienia...
Septix Napisano 20 Lutego 2013 Napisano 20 Lutego 2013 Facet w sklepie ma rację. Nie przejmuj się tym po kilku jazdach samo przestanie. W miarę używania się skoryguje.
radeks23 Napisano 20 Lutego 2013 Napisano 20 Lutego 2013 To jest tak że jak ściśniesz klamkę od hamulca mocniej, albo nawet delikatnie, to te klocki nie wrócą do swojej pierwotnej pozycji w wystarczającym stopniu, bo nie ślizgają się jeszcze wystarczająco. Po jakimś czasie to się wyrobi i będzie ok. Nie wiem jak to dokładnie u Ciebie wygląda, ale jeśli to poza wydawaniem irytującego dźwięku w żaden sposób nie przeszkadza nic bym tam nie kręcił.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.