Skocz do zawartości

[Napęd] Kellys quartz 2009 łańcuch + kaseta.

gavron04

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Po zimie przyszedł czas na zmianę łańcuchu oraz tylnej kasety.

Aktualnie posiadam link . Do tego mam zmienione opony. Schwalbe 2,25 Racing Ralph + Nobby Nic.

Budżet - 150-200zł

Do wymiany mam na pewno łańcuch, przy okazji chciałbym też wymienić tylną kasetę. Prosiłbym o pomoc w wyborze :). Na rowerze jeżdżę już 2 lata lekko, opony są prawie nowe, mają przejechane 5miesięcy. Łańcuch jest już bardzo zardzewiały, z tego co wiem, po przejechaniu około 5k km kaseta jest do wymiany.

Pozdrawiam

Napisano

Przebieg nie jest aż tak ważny ;) Pytanie czy masz jakieś objawy np przeskakiwanie łańcucha, stuki, widoczne zużycie zębów itp?

Napisano

Przebieg nie jest aż tak ważny ;) Pytanie czy masz jakieś objawy np przeskakiwanie łańcucha, stuki, widoczne zużycie zębów itp?

1. Przeskakiwanie łańcucha.

2. Zdjęcia zębów postaram się dzisiaj wrzucić.

3. Zauważyłem od pewnego czasu (w zimę jak było dużo śniegu to też jeździłem :) ), przy podjazdach pod górkę np na asfalcie, kiedy muszę mocniej depnąć to w prawym 'pedale' czuję jakby coś przeskakiwało, inaczej opisać tego nie umiem.

6338726700_1359910285_thumb.jpg

Jak widać łańcuch jak i kaseta jest 'z lekka' zardzewiała...

3419371800_1359914315_thumb.jpg

Napisano

Do szóstki jak nowa, 7 nie widać a 8 złom. łańcuch i kaseta do wymiany.

Głównie jeździłem z przodu 3 , tył 8. Po południu postaram się zrobić jeszcze jedno zdj, na którym będzie bardziej widać 7 i 8.

Teraz pytanie, jaką kasetę oraz łańcuch tak do 150zł łącznie warto kupić ?

Pozdrawiam

Napisano

Jezeli tak jezdziles, to robisz kuku napedowi i powinienes zmienic szybko przyzwyczajenie :P poza tym rower ma chyba sprawne przerzutki ?

Set polecany wszystkim to kaseta hg51 i lancuch connex 804

Wysyłane z mojego Milestone za pomocą Tapatalk 2

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...