Kurzypielec Napisano 31 Stycznia 2013 Napisano 31 Stycznia 2013 Dzień dobry wszystkim, Szukam roweru, który ma mi służyć przede wszystkim do jazdy w terenie- raczej jednak po ścieżkach, również w górach. Bez startu w wyścigach, skakania na hopkach itp. Na pewno nie będę się chował przed deszczem i śniegiem. Nie wykluczam również, że w przyszłości chciałbym go dostosować do jakiejś dłuższej wyprawy (bagażnik, opony itp.), dlatego nie szukam jakiejś wybitnie sportowej ramy. Póki co jednak, w grę wchodzą raczej wypady weekendowe lub kilkudniowe. W pierwszym odruchu myślałem, o hamulcach tarczowych - z racji na jazdę po górach i wodzie. Nie jestem jednak przekonany w tej kwestii. Po przeszukaniu internetu, najatrakcyjniejszy wydaje mi się ten model: Northec Cayon DR. Czy możecie coś o nim powiedzieć? Czy te piasty i obręcze "dziwnej" marki powinny mnie odstraszyć? Mój kolega powiedział, że w tej cenie można znaleźć nowy rower na lepszym osprzęcie? Zgadzacie się z tym? Northtec - ROWER CAYON DR 2012 http://allegro.pl/rower-mtb-northtec-cayon-deore-hydraulika-sale-i2967661472.html Przeczytałem już sporą część Waszych wypowiedzi w tym dziale i wiem, że namawiacie do zakupu roweru używanego, Ja jednak nie znam się na tym wystarczająco aby nie dać sobie wcisnąć jakiegoś bubla. Z racji, że dałem już się tak zrobić z autem i motorem, w rowerowym przedziale budżetowym wolę pozwolić sobie na luksus nowości Z góry dzięki za pomoc
Dudi353 Napisano 31 Stycznia 2013 Napisano 31 Stycznia 2013 level a3, merida matts 40d, merida matts tfs 100v,
Kurzypielec Napisano 31 Stycznia 2013 Autor Napisano 31 Stycznia 2013 level a3, merida matts 40d, merida matts tfs 100v, Sprawdzałem już wcześniej te wszystkie modele, przedział cenowy bardzo zbliżony. Czy jednak wskazany przeze mnie northec cayon nie wypada lepiej od nich?
seraph Napisano 31 Stycznia 2013 Napisano 31 Stycznia 2013 Cayon jak najbardziej wypada lepiej. Lepszy osprzęt w napędzie, najlepszy amortyzator bo XCR podobno lepszy z tych budżetowych jeśli można je porównywać. Kołami się nie przejmuj, bo pozostałe rowery też nie szczycą się jakimiś cudami - mają podobnie jak Cayon koła sygnowane własną marką. Szczerze mówiąc to nie wiem czy można znaleźć lepiej, jeśli przejrzałoby się cały internet w poszukiwaniu wyprzedaży roczników to może i coś by się trafiło, ale na pewno nie jakoś diametralnie lepiej. Najsłabszym ogniwem tych rowerów jest amortyzator, a za te pieniądze Rock Shox'a, Fox'a nie spodziewaj się w nowym. Dałoby się lepiej trafić w używanym na pewno, ale kupować laikowi przez porady z forum to trochę strach rozumiem.
links2 Napisano 1 Lutego 2013 Napisano 1 Lutego 2013 Masz w podpisie, że jesteś z Wrocławia. A ja we Wrocławiu widziałem Unibike Evolution 19" z poprzedniego roku za bodajże 1 900 zł. Chyba jeszcze stoi, nie sprzedał się. W sklepiku na Bulwarze Ikara.
Kurzypielec Napisano 1 Lutego 2013 Autor Napisano 1 Lutego 2013 Masz w podpisie, że jesteś z Wrocławia. A ja we Wrocławiu widziałem Unibike Evolution 19" z poprzedniego roku za bodajże 1 900 zł. Chyba jeszcze stoi, nie sprzedał się. W sklepiku na Bulwarze Ikara. Dzięki wielkie!!
robertos102 Napisano 1 Lutego 2013 Napisano 1 Lutego 2013 Witam Jeżeli jeszcze nie zaglądałeś do oferty sklepu z Wawy, sportsales,to zobacz. Tam były bardzo ciekawe wyprzedaże roczników 2012,nawet z 40% rabatem.Może jeszcze coś mają. pozdrawiam R/
grzybiarz Napisano 1 Lutego 2013 Napisano 1 Lutego 2013 http://allegro.pl/rower-ktm-life-road-deore-rama-22-okazja-i2987256943.html może ten?
Kurzypielec Napisano 4 Lutego 2013 Autor Napisano 4 Lutego 2013 Raz jeszcze dziękuję wszystkim za pomoc. Korzystając z Waszej wiedzy i doświadczenia chciałem zapytać o kolejną kwestię. Pewien Pan z serwisu rowerowego we Wrocławiu zaoferował mi rower na takich samych podzespołach jak unibike evolution, tyle że w cenie 1800 (100 zł mniej niż tamten) z lepszą przednią przerzutką- deore zamiast alivio, lepszą korbą - alivio zamiast acera. I rzekomo lepszą (lżejszą) ramą... I tu mam niestety pewne wątpliwości. Rama miała być KTM. Miały być tam wyryte jej emblematy. Na miejscu okazało się, że wcale ich tam nie ma. Pan ma pokazać mi jutro taką samą ale większą, gdzie nazwa marki jest. Czy powinno mnie to odstraszać? Namie jest napis "cores limited" Wygląda tak samo jak ta tutaj: http://www.e-sport.com.pl/cores-limited_sklep630.html# i tutaj: http://zabrze.olx.pl/rower-ktm-cores-limited-edition-gwarancja-gratisy-iid-27985825
WEDLOS Napisano 4 Lutego 2013 Napisano 4 Lutego 2013 Cześć. Rower faktycznie ma fajny osprzęt jak za takie pieniądze. A do ramy to jest prawdopodobnie równie mocna jak innych firm jak Kross, Unibike - standard. Zresztą dostaniesz gwarancję, także nie widze problemu.
nemo2009 Napisano 4 Lutego 2013 Napisano 4 Lutego 2013 A ten Cube? Czym różni się od Northteca? Przede wszystkim różnią się geometrią ram. Wysłane z mojego Alcatela za pomocą Tapatalk
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.