Skocz do zawartości

[Stery] KCNC Grzybek rozporowy

nikopol83

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Pytanie czy w takim grzybku......

grzybical.jpg

można zdemontować same wieczko po odkręceniu śrubki??? do takiego poziomu jak poniżej???

imagednb.jpg

czy te wieczko jest zintegrowane w jakiś sposób??

mam wieczko Pro i tak się zastanawiam czy będzie pasować

pr3205720.jpg

• Mod Team
Napisano

Mam jeden u drugi ekspander, prawdopodobnie mogę odpowiedzieć na pytanie ale niestety nie rozumiem o co pytasz hehe :D

Wszystkie te szyszki działają na identycznej zasadzie, tylko w fsa jest nietypowy topcap reszta jest wymienna miedzy sobą.

Sam korek blokujesz osobno w rurze sterowej na duży imbus, potem w zablokowany korek na śrubę m6 wkręcasz kapsel który ściska stery, jedne i drugie to to samo prawie.

1830_1.jpg?osCsid=30a512a5936fba5ed0494e46ced1d1a1

Napisano

właśnie o to mi chodziło,na tym zdjęciu widać dokładniej, miałem wątpliwość bo myślałem że top cap jest w przypadku tych grzybków nie rozłączalny jako jeden element....

Maniak nie wiesz czy przypadkiem kcnc będzie pasować do rury o średnicy wewnętrznej ok 23,4 - 23,5 mm?

• Mod Team
Napisano

Teraz widzę że mój kcnc to jakiś stary model, na 100% Ci nie powiem czy ten z fotki będzie pasował, ale generalnie one dosyć solidnie się rozszerzają, spokojnie obsłużą każdą węglową rurę, raczej bez obaw. Czemu chcesz kcnc? Jest wielki i ciężki, ten Pro jest lżejszy i zgrabniejszy.

Napisano

na górze w moim poście jest błąd chodziło o 23mm.

Chodzi mi głównie o korek, top capa pro już mam dlatego jak coś to bym mógł zrobić podmianę.

6-8 gram różnicy jest na korzyść Pro

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...