Skocz do zawartości

[do 1800] rower do jazdy rekreacyjnej

HassaN

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam! Potrzebuje rower do typowej jazdy rekreacyjnej (las/miasto) z żoną. Zamierzam jeździć 5-6 razy w miesiącu po ok. 1-2h. Wzrost: 183cm, waga: 89kg. Budżet do 1800zł. Nie jestem specjalistą, dlatego proszę o propozycje i rady odnośnie rozmiaru.

Przypadł mi do gustu: CUBE AIM DISC 2012 w cenie 1800zł

Pozdrawiam!

Napisano
Witam! Potrzebuje rower do typowej jazdy rekreacyjnej (las/miasto) z żoną. Zamierzam jeździć 5-6 razy w miesiącu po ok. 1-2h. Wzrost: 183cm, waga: 89kg. Budżet do 1800zł. Nie jestem specjalistą, dlatego proszę o propozycje i rady odnośnie rozmiaru.

Przypadł mi do gustu: CUBE AIM DISC 2012 w cenie 1800zł

Pozdrawiam!

Całkiem dobry wybór,pod warunkiem,że lubisz krótkie ramy.

Wysłane z mojego Alcatela za pomocą Tapatalk

Napisano

Panowie spokojnie. Jest napisane, że do jazdy rekreacyjnej, więc amortyzator nawet nie z kosmosu nie umrze tak znowu zaraz, podobnie te 8 przełożeń to przecież nie żadna tragedia, bo pewnie i tak nie zostaną wykorzystane, więc jeśli rower się podoba to brać rozmiar 21" :) Cube dobra marka.

Oczywiście można by się spierać, że do rekreacji to lepiej Cross albo trekking, bo lepiej na asfalt i hamulce tarczowe można odpuścić na rzecz tańszych V-ek, ale to zasieje tylko ziarno zwątpienia dodatkowe, które bez konkretów swobodnie będzie się rozwijać.

Niech się może zainteresowany podzieli gdzie będzie jeździł (ścieżki, lasy) i czy konkretnie na czymś mu bardziej zależy w takim rowerku.

Napisano

Przede wszystkim interesuje mnie komfort jazdy. Nie zależy mi na nowinkach technicznych. Trasy raczej proste z przewagą asfaltu. Uprawiam sport wyczynowo od 20 lat (mam w tej chwili 30), lubię się zmęczyć, dlatego nie wykluczam tras szutrowych oraz leśnych, ale bez skoków, wielkich kamieni itd.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...