robertos102 Napisano 5 Lutego 2013 Napisano 5 Lutego 2013 @@mklos1, to myślisz,że coś z Krossów w okolicach 2 tyś by zdało egzamin? Dojazdy do pracy,wyjazdy weekendowe i czasami w tygodniu gdzieś po ścieżkach leśnych w towarzystwie rodziny? Osobiście wolałbym wydać około 2 tyś,niż 3 tyś Co do dodatkowego osprzętu to wszystko mam,dobre oświetlenie do jazdy w nocy,dodatkowo oświetlenie dzienne,ubiór i całą resztę.Do pracy jeździłem MTB.Akurat teraz mam "wakacje" i jeżdżę samochodem Z tego co widziałem u producenta Krossa, to te rowerki trekkingowe wyglądają całkiem nieźle.No i może faktycznie kupić nówkę funkiel,nie śmigany rower na gwarancji,zawsze jest te 24 miesiące spokoju,jakby coś się stało:) pozdrawiam R/
mklos1 Napisano 5 Lutego 2013 Napisano 5 Lutego 2013 Trans Alp byłby dobrym wyborem, choć Pacyfic też ujdzie... W cenie jednego łańcucha do wypasionego superlekkiego masz komplet napędu do Krossa. Zatem nie trzeba tak szczególnie o niego dbać i gdy pyłek kwiatowy usiądzie na kasecie... Kross jest chyba najbardziej korzystny cena vs osprzęt.
robertos102 Napisano 6 Lutego 2013 Napisano 6 Lutego 2013 Znalazłem fajny sklep właśnie z Krossami i Rometami.Z tego co się dowiedziałem,można wywalczyć ciekawy rabat. Zorientuję się w temacie i dam znak co wybrałem.Nie mogę podać linku do sklepu,bo zabrania tego admin. Co do modeli to w oko wpadł mi wspomniany wcześniej Kross Alp ( z opisu wynika,że ma on z tyłu wolnobieg) oraz Romet Wagant 3.0 ( tu z kolei waga spora,prawie 18kg. Nowe,to zawsze nowe. Chociaż cały czas zastanawiam się, czy w tej cenie nie znajdę używki z dużo lepszym osprzętem i ramą? pozdrawiam R/
mklos1 Napisano 6 Lutego 2013 Napisano 6 Lutego 2013 HG-31 to jest kaseta. Nieco niższy model niż HG-40 we wcześniejszych modelach, ale szczerze powiedziawszy póki co nie widzę różnicy, a użytkuję HG-31 (9-rzędowe) w MTB, gdzie bardziej dostaje po zadku. Zatem albo ktoś pomylił opisy, albo zupełnie nie orientuje się w tym, co sprzedaje Wagant też by był OK. Tematy pękniętych ram zwykle pojawiają się w dziale MTB. Nie słyszałem jeszcze, aby komuś trekingowa rama się rozpadła. Jeżeli chcesz jeszcze lepszego osprzętu, to już należałoby wskoczyć niestety w grupę typu Trans Global/Trans Solar. Mają już hydrauliczne tarczówki, co ma sens, aby dopłacić. Dla samej przerzutki XT nie ma sensu dopłacać... Ewentualnie jeszcze można kupić powystawówkę na lepszym osprzęcie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.