Skocz do zawartości

[obręcz] WTB SpeeDisc All Mountain

ErrorPL

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

W innym temacie szukałem dla siebie roweru za około 2tys zł. Kupiłem po kilku konsultacjach kupiłem rower "Kona Mahuana" 29er na osprzęcie sram x4 i hamulcach avidy. Cały osprzęt dobrze się sprawuje przy pierwszych jazdach. Niestety ale dwie jazdy jakie odbyłem na tym rowerze były na śniegu, nie mogłem się rozpędzić więcej niż 40km/h. Ten rower posiada obręcze WTB SpeeDisc All Mountain i nie wiem ile mogą wytrzymać. Ważę nie wiele (68kg) ale w swoim starym rowerze złamałem dwie tylne obręcze i jedną przednią mocno wykrzywiłem (fakt, to były zwykłe aluminiówki). Czy ktoś miał może styczność z tymi obręczami?

Napisano

Masz może posadzonego na tym 29'era ? Bo ja takowe posiadam. Troche miękkie na boki podczas hamowania mocniejszego ale poza tym nie mogę złego powiedzieć na nie słowa. Ciekaw jestem jak z ich wagą bo nigdzie info nie mogłem znaleźć

Napisano

ja mam taki rower o takim setupie i naprawdę na nic nie mogę narzekać. Fakt faktem też obawiałem się tych kół bo są niezbyt znane. Na chwilę obecną mogę stwierdzić to co pisałem wcześniej. Bicie na przednim kole (o ile to nie opona bo jeszcze nie sprawdzałem) jest minimalne a roweru od wrzesnia '12 nie oszczędzam także uważam iż obręcze jak i piasty sa godne polecenia.

zapomniałem o linku :D

http://www.bianchiusa.com/archives/09-bicycles/09-mtb-performance/09-mtb-perf-sok-x0-x9/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...