bartek86 Napisano 14 Stycznia 2013 Napisano 14 Stycznia 2013 witam, ostatnim czasie wymieniłem oś tylnego koła, była skrzywiona, kulki zostały umyte i nasmarowane. Zacisk pozostał stary (delikatnie skrzywiony), niestety okazało się, że nowego nie mogę użyć by zamontować rower na trenażerze.Idąc do sedna sprawy, przy kręceniu kołem kaseta delikatnie faluje, czy powodem tego zachowania może być stary zacisk? Czy może felga która nie jest idealnie równa? Pozdrawiam
rzezniol Napisano 14 Stycznia 2013 Napisano 14 Stycznia 2013 Nie ważnie wolnobieg czy kaseta ... bardzo częste zjawisko w sprzęcie budżetowym i klasy średniej ... czasem i droższe komponenty potrafią falować. Za "pływanie" odpowiada dokładność spasowania bębenka / wolnobiegu z piastą. Było kilkakrotnie na forum, nie ma się czym przejmować. Pozdro
bartek86 Napisano 14 Stycznia 2013 Autor Napisano 14 Stycznia 2013 "Pływanie" to idealne określenie tego zjawiska. W takim razie spokojnie mogę jeździć. Dzięki za pomoc
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.